Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Καλές διακοπές!!!

Εκπαιδευτικές και Διδακτικές επισκέψεις
που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2016 - 17

- Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας "Η Ελπίδα"

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, τα παιδιά των τμημάτων Β1 και Β2 επισκέφθηκαντο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας "Η ΕΛΠΙΔΑ" στο πλαίσιο του μαθήματος της Έκφρασης Έκθεσης Γενικής Παιδείας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή τους πρόσφεραν δώρα εκ μέρους των παιδιών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μας μονάδας. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια με τα παιδιά του Κέντρου.

Υπ. καθηγήτριες: Ε. Πασαδέλλη - Μ. Ζερβουδάκη - Α. Μαρούδη

- Διημερίδα Βιολογίας στο Ράλειο Λύκειο

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, δέκα μαθητές της  Γ' Λυκείου της Θετικής Ομάδας Προσανατολισμού παρακολούθησαν την διημερίδα Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Ράλειο Λύκειο την Παρασκευή και το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017. Το πρόγραμμα περιλάμβανε θέματα βιολογίας που σχετίζονται με θέματα της καθημερινής ζωής και την υγεία. Οι μαθητές παρακολούθησαν ομιλίες σχετικά με την μελέτη των ανθρώπινων γονιδιώματος, τη διάγνωση γενετικών ασθενειών, τη γενετική καθοδήγηση.

Υπ. καθηγήτρια: Ν. Μακρή - Α.  Κοτσέτα

- Ιδρυμα Αικ. Λασκαρίδη - "Άγχος για τις εξετάσεις. Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αποτελεσματικότερα"

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθήτριες και οι μαθητές των τμημάτων Γ1 και Γ5 παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Άγχος για τις εξετάσεις. Πώς μπορώ να το αντιμετωπίσω αποτελεσματικότερα;" στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το τι είναι το άγχος, τι το συνοδεύει, πως ο τρόπος σκέψης σχετίζεται με το άγχος, ποια συμπτώματα έχει; Πως μπορεί να αντιμετωπιθεί αποτελεσματικότερα;

Υπ. καθηγήτριες: Μ. Πουλούδη - Σ. Μπακολουκά - Π. Αναγνωστόπουλου

 

- Μουσείο Ηρακλειδών

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές του τμήματος Α5 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών στο πλαίσιο του μαθήματος των Μαθηματικών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά" περιλάμβανε ελεύθερη αλληλεπίδραση με τα εκθέματα (παιχνίδια) υπό τη διακριτική καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένου καθηγητή με σκοπό τη δημιουργία γόνιμων προβληματισμών και στη συνέχεια παρακολούθηση παρουσίασης με χρήση πολυμεσικού εξοπλισμού με θέμα"Οφθαλμαπάτες στην Τέχνη και Μαθηματική Αλήθεια". Η παρέα μας αποκόμισε άριστες εντύπωσεις και το μόνο παράπονο που ακούστηκε ήταν: "θέλαμε να παίξουμε κι άλλο!".

Υπ. καθηγήτριες: Μ. Πουλούδη - Ε. Μπενέτου

 

- Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 οι μαθητές των τμημάτων Β4, ΒΑ1, ΒΑ2 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στο πλαίσιο των μαθημάτων "Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών" και "Πολιτικής Παιδείας". Το πρόγραμμά της περιλάμβανε παρουσίαση των τομέων της Εγκληματολογικής Έρευνας από το επιστημονικό προσωπικό της δομής. 

Υπ. καθηγήτριες: Μ. Γλύπτη - Μ. Ιακώβου - Στ. Κουβέλης

  

- Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 τα τμήματα Γο1 και Γο2 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας Προσανατολισμού και το πρόγραμμά της περιλάμβανε περιήγηση στους χώρους του αρχείου και επίσκεψη στην έκθεση για την ιστορία του χαρτονομίσματος.

Υπ. καθηγήτριες: Μ. Πλέσσα - Μ. Ζερβουδάκη - Μ. Γλύπτη

 

- Ιδρυμα Αικ. Λασκαρίδη - "Χτίζοντας την αυτοεκτίμησή μου"

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 οι μαθήτριες και οι μαθητές των τμημάτων Α3 και Α4 παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Χτίζοντας την αυτοεκτίμησή μου. Πως μπορώ να ενδυναμώσω τον εαυτό μου;" στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικές ασκήσεις είδαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνάπτουν υγιείς και ειλικρινείς διαπροσωπικές σχέσεις καθώς και τρόπους και τεχνικές για το χτίσιμο της αυτοεκτίμησης και τη σταδιακή διαμόρφωση μιας θετικότερης εικόνας για τον εαυτό τους.

Υπ. καθηγήτριες: Μ. Πουλούδη - Σ. Μπακολουκά - Ε. Κουμαρά 

 

- Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Τη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 τα τμημάτα Β5 και Γ5 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ Κερατσινίου όπου ενημερώθηκαν για την δράση της Εθνικής Αντίστασης στο Κερατσίνι. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε συμμετοχή στον ιστορικό περίπατο στην περιοχή των Ταμπουρίων που διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ με αφορμή τους εορτασμούς της επετείου της Ηλεκτρικής και ανάγνωση κειμένων στα σημεία της πόλης του Κερατσινίου όπου σκοτώθηκαν οι ήρωες της Εθνικής Αντίστασης κατά της διάρκεια της Κατοχής.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας (Τοπική Ιστορία) και της Νεοελληνικής Γλώσσας (αντίσταση στο φασισμό και τη μισαλλοδοξία).

Υπ. καθηγήτριες: Ε. Περδίκη - Μ. Πουλούδη - Χ. Πριαγγέλου

 

- Μπενάκειος Βιβλιοθήκη

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 τα τμήματα Β1 και Β3 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Μπενάκειο Βιβλιοθηκη.  Οι μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στην έκθεση "Γλωσσόπολις"  στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας

Υπ. καθηγήτριες: Μ. Πλέσσα - Μ. Κοντοπούλου - Ελ. Πασαδέλλη

 


Διδακτικές επισκέψεις προηγούμενων ετών:

- Διδακτικές επισκέψεις 2015 - 2016

- Διδακτικές επισκέψεις 2014 -2015

Διδακτικές επισκέψεις 2013 - 2014

Διδακτικές επισκέψεις 2012 - 2013