Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Καλή χρονιά! Ευτυχισμένο το 2018! Υγεία, αγάπη, ειρήνη και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!!!

Συμμετοχές σε Διαγωνισμούς

 

Σχολικό Έτος 2017-2018

 

Δ' Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου

Το σχολείο μας συμμετέχει στους
Δ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης
που διοργανώνουν τα Ιδ. Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου. Η ρητορική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου θα λάβει μέρος στο ρητορικό αγώνισμα των διττών λόγων (debate). Οι αγώνες είναι οι πρώτοι για τη ρητορική ομάδα μας τη φετινή σχολική χρονιά.

Στους Δ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης συμμετέχουν πέντε (5) παιδιά (4 αγόρια και 1 κορίτσι) της Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνη καθηγήτρια και προπονήτρια της ρητορικής ομάδας τη φιλόλογό μας κ. Μ. Πλέσσα. Καλή επιτυχία!! Καλά επιχειρήματα!

debateteam200118Η ρητορική ομάδα του σχολείου μας

 

Οι Δ΄ Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης διεξάγονται στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου το Σάββατο 20/1 (8.30 – 19.00) και την Κυριακή 21/1 (9.30 – 14.00) και είναι ανοικτοί για το κοινό. 

Το σχολείο μας έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες επιχειρηματολογίας κατά το σχολικό έτος 2016 – 1017. Περισσότερα ΕΔΩΔύο από τους πέντε συμμετέχοντες της φετινής ομάδας μας είχαν λάβει μέρος στους περυσινούς αγώνες επιχειρηματολογίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία.

   

78ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά "Ο ΘΑΛΗΣ" 

Ο μαθητής μας της Γ' ΛυκείουΠαναγιώτης Κ. διακρίθηκε στον 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά "Ο ΘΑΛΗΣ" και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»! Συγχαρητήρια Παναγιώτη! Καλή επιτυχία στον Ευκλείδη!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δύο μαθητές της Α' Λυκείου και ένας μαθητής της Γ' Λυκείου συμμετείχαν στον 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά "Ο ΘΑΛΗΣ" ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017. Παιδιά, συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σας!

 

17η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - CAMERA ZIZANIO 

Η μικρού μήκους ταινία μας Φίλο(ι)...Ξένοι / BORDERS EVERYWHERE απέσπασε το 1o βραβείο του Φεστιβάλ Ολυμπίας / CAMERAZIZANIO στο ελληνικό τμήμα (καθηγορία 13-16) !

Θερμά συγχαρητήρια στην κινηματογραφική ομάδα και σε όλους τους συντελεστές της ταινίας!!!

Μπράβο Άννα, Βακάς, Βέρα, Γιάννα, Εύα, Κατερίνα, Κωνσταντίνε, Μιχάλη, Μοχάμαντ, Πάνο, Παρασκευή, Ράνια, Σεμίνα, Φάνη, Χριστίνα, Δημήτρη, Δώρα,  Κωνσταντίνε, Πέτρο, Τζανέη, Τζάσμιν,  Βαρβάρα, Φάνη,  Άγγελε, Σπύρο, Χαριτίνη, Κώστα, Βασίλη, Κατερίνα, Ασπασία, Μάρθα, Μαρία και Γιάννη!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~

CameraZizanio17Για 4η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - CAMERA ZIZANIO (1-4/12/2017, Πύργος) με τη μικρού μήκους ταινία:

ΦΙΛΟ(Ι)ΞΕΝΟΙ.

Η ταινία μας διαγωνίζεται στο Ελληνικό και στο Ευρωπαϊκό τμήμα του διαγωνισμού και σύμφωνα με το πρόγραμμα του διαγωνισμού θα προβληθεί τη Δευτέρα 4/12 (10 - 11.30 π.μ.).

Στο Πύργο την ταινία συνοδεύουν έξι μαθητές από την κινηματογραφική ομάδα και οι συνοδοί καθηγητές: Μαρία Ζερβουδάκη, Μάρθα Κοντοπούλου και Γιάννης Παππάς (υπεύθυνος κινηματογραφικής ομάδας). Καλοτάξιδη!

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν προβολή ταινιών, θα συμμετάσχουν σε κινηματογραφικά σεμινάρια και θα συνομιλήσουν με συνομηλίκους από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Πρόγραμμα EUROSCOLA 2017-18 

    Η ημερίδα EUROSCOLA για τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής και Πειραιά θα πραγματοποιηθεί αντί στις 27 Οκτωβρίου 2017, στις 19 Ιανουαρίου 2018.

~~~~~~~~~~~~~

    Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Λίλια-Άννα Καρακασίδου της Β' Λυκείου, η οποία κατάφερε να προκριθεί και να είναι ένα από τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής στην ημερίδα του προγράμματος Euroscola στο Στρασβούργο. 

~~~~~~~~~~~~~~~

Δέκα (10) μαθητές και μαθήτριες της Β' και της Γ' τάξης του Σχολείου μας συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την επιλογή μαθητών/μαθητριών στο πλαίσιο του Προγράμματος EUROSCOLA. Το πρόγραμμα EUROSCOLA δίνει την ευκαιρία στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γνωρίσουν τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση σε ημερίδα EYROSCOLA στο Στρασβούργο στις 27 Οκτωβρίου 2017.

Για την επιλογή των μαθητών θα διεξαχθεί γραπτός διαγωνισμός με θέμα:

«Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια: πολιτικά δικαιώματα και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Ένωσης

Όπως ορίζεται στο Άρθρο 9 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΕΕ), η ευρωπαϊκή ιθαγένεια αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Ποιά δικαιώματα απορρέουν από την ιδιότητα του Ευρωπαίου Πολίτη και πώς αυτά συμβάλλουν στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας

Στην επιλογή των μαθητών εκτός από το βαθμό της εργασίας - έκθεσης θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια: α) πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που αποδεικνύεται με πτυχίο και κατά προτίμηση το πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας και β) καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής θα εκπροσωπηθεί από είκοσι τρείς (23) μαθητές από τις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής και Πειραιά.

Ο γραπτός διαγωνισμός σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά θα διενεργηθεί την Παρασκευή 22-9-2017 στο 1ο Γενικό Λύκειο Πειραιά.

Υπ. καθηγήτρια: Μ. Γλύπτη

 

 

Σχολικό Έτος 2016-2017 

- Συμμετοχή στον 2ο Διασχολικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας των Εκπαιδευτηρίων "Νέα Γενιά Ζηρίδη"

Τρεις (3) μαθήτριες και δύο (2) μαθητές της Β’ Λυκείου συμμετέχουν στην Α’ φάση του 2ου Διασχολικού Μαθητικού Διαγωνισμού Ιστορίας των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Γενιά Ζηρίδη» για τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής με τίτλο: «Στον ανεμοστρόβιλο της Ιστορίας: Οικονομικά Αδιέξοδα και Κρίσεις στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική και Αμερικανική Ιστορία» Θεματικές ενότητες: α) Η στάση των πολιτικών κυβερνήσεων για την αντιμετώπισή της β) Ο αντίκτυπός της στον πολιτισμό και τις τέχνες

Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την ιστορική σκέψη μέσα από τη συγκριτική μελέτη της βιβλιογραφίας, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία επιλογής και αξιολόγησης των ιστορικών πηγών και να αντιληφθούν το ιστορικό γεγονός ως προϋπόθεση κατανόησης του παρόντος.

Ο διαγωνισμός είναι γραπτός και διεξάγεται στα εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη» στις 3/2/2017.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μ. Πλέσσα

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη συμμετοχή και στην κα Πλέσσα για την παιδαγωγική καθοδήγησή τους! Καλή επιτυχία!

 

- Συμμετοχή στην 16η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής Δημουργίας - CAMERA ZIZANIO

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - CAMERA ZIZANIO με τις μικρού μήκους ταινίες:

- Χτίζοντας (Building) στην κατηγορία Γ' - Ταινίες νέων από 17 έως 20 ετών 

CameraZizanio Building
 - Ο κύκλος της πέτρας (The rock cycle) στην κατηγορία Β' - Ταινίες παιδιών από 13 έως 16 ετών

TheRockCycle

 

Σχολικό Έτος 2015-2016

 - Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο

1ο Βραβείο Καλύτερης Συνολικής Παρουσίας

Βραβείο Καλύτερης Χορογραφίας

Ειδική Διάκριση για τη χορογραφική αναπαράσταση επιστημονικών εννοιών

για το έργο "Μια μελωδία κοσμική" με το οποίο το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου συμμετείχε στη δράση "Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο".  

Συγχαρητήρια στα παιδιά!! Συγχαρητήρια στους καθηγητές κ. Μανδοπούλου και  κ. Σαραντίδη!! Συγχαρητήρια στην ομάδα!!!

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

 

- Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης

Ο μαθητής μας της Β' Λυκείου Θ. Κοτσώνης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβούλιο για την Επιστήμη που θα γίνει στο Μάντσεστερ της Αγγλίας στις 22-27 Ιουλίου 2016 καθώς το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου συμμετείχε με ομάδα παιδιών στη δράση "Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης' και διακρίθηκε στη θεματική ενότητα "Ο ενισχυμένος άνθρωπος - η βελτιστοποίηση του ανθρώπου" ανάμεσα σε άλλες συμμετοχές. 

Συγχαρητήρια Φάνη!! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!! Συγχαρητήρια στην υπ. καθηγήτρια για τη δράση κ. Μ. Πλέσσα!

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

 

Πρόγραμμα EUROSCOLA 2016

Η μαθήτριά μας Ελ. Μπέλκα της Β' Λυκείου κατάφερε να προκριθεί και να είναι ένα από τα 24 παιδιά που θα εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στην ημερίδα του προγράμματος EUROSCOLA 2016 στο Στρασβούργο την 13η Μαΐου 2016. Μπράβο Ελένη! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην καθηγήτρια κ. Γλύπτη για τη συμμετοχή τους!
Δείτε περισσότερα ΕΔΩΈντεκα (11) μαθητές και μαθήτριες της Β' και της Γ'τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό για την επιλογή μαθητών/μαθητριών στο πλαίσιο του Προγράμματος EUROSCOLA 2016.

Ο γραπτός διαγωνισμός διενεργήθει σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά την Τετάρτη 2-3-2016 

Στην επιλογή των μαθητών εκτός από το βαθμό της έκθεσης στον οποίο διαγωνίστηκαν τα παιδιά θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:α) πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που αποδεικνύεται με πτυχίο και κατά προτίμηση το πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας και β) καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου.  (Μοριοδότηση:έκθεση 60%, ξένη γλώσσα 20%, επίδοση 20%). 

Υπ. καθηγήτρια:Μ. Γλύπτη

 

 

Σχολικό Έτος 2014- 2015

 

(πατήστε πάνω στους τίτλους των διαγωνισμών για περισσότερα)

- 4ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα ΣΚΑΚΙ - Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

chesscup Συγχαρητήρια στους τρεις συμμετέχοντες μαθητές του Σχολείου μας!

 

 

25ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής 2015

Δύο μαθητές της Β' Λυκείου συμμετείχαν στην α' φάση του 25ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικής 2015

6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Συνδ. Εκδοτών Β. Ελλάδας

Συμμετοχή στπ διαγωνισμό Ποίησης του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με δύο ποιήματα μαθήτριας της Γ' Λυκείου. 

 

Σχολικό Έτος 2013- 2014

 

 (πατήστε πάνω στους τίτλους των διαγωνισμών για περισσότερα)

 

 - 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

Ανάμεσα στα ποιήματα που βραβεύτηκαν στον 16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών διακρίθηκε το ποίημα:

Αναπνοή τελευταία, της μαθήτριας μας Ανθής Χατζημπίνου.(Γ' Λυκείου).

Συγχαρητήρια Ανθή!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν γιατί σημασία έχει η συμμετοχή!

 

 

Η τελετή απονομής των βραβείων στους διακριθέντες μαθητές του 16ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών έγινε την Κυριακή 11 Μαϊου 2014 στην αίθουσα Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 και ώρα 10 π.μ.)

 

Ένα ποίημα και ένα διήγημα ήταν οι συμμετοχές δύο μαθητών μας στον 16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. 

Δείτε την ανακοίνωση του διαγωνισμούΕΔΩ

 

- Διαγωνισμός Ε.Β.Ε.Α. 2014

 

Στον διαγωνισμό έκθεσης του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών 2014 με θέμα: "Μετανάστευση επιστημόνων. Αίτια που προκαλούν το φαινόμενο. Συνέπειες για την Εθνική Οικονομία. Προτεινόμενες λύσεις" συμμετείχαν τέσσερις (4) μαθητές της Γ΄Λυκείου και μία (1) μαθήτρια της Β΄Λυκείου. 

Δείτε την ανακοίνωση του διαγωνισμούΕΔΩ

 

- 2ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης "Γρηγόρης Πεντζίκης"

 

Στον 2ο  Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης "Γρηγόρης Πεντζίκης" της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας συμμετείχε με ποίημά της μαθήτρια της Γ' Λυκείου.

Δείτε την ανακοίνωση του διαγωνισμού ΕΔΩ

 

 

- Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος για παιδιά και εφήβους


Στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για παιδιά και εφήβους για το σχολικό έτος 2013 - 2014 συμμετείχαν με διήγημα και ποίηματά τους συνολικά (οκτώ) μαθητές/-τριες του Σχολείου μας.

Δείτε την ανακοίνωση του διαγωνισμού ΕΔΩ

 

- Τοπικός διαγωνισμός ΕΚΦΕ Πειραιά - Νίκαιας
στο πλαίσιο του "Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014


Στο διαγωνισμό συμμετέχει τριμελής ομάδα μαθητών του Σχολείου μας η οποία αποτελείται από μαθητές της Β' Λυκείου (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) και έναν μαθητή της Α' τάξης ως αναπληρωματικό μέλος.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 από ώρα 9:30 – 13:30 στα εργαστήριατου ΕΚΦΕ – Ακροπόλεως 53 Νίκαια.

 

Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο του ΕΚΦΕ το Σάββατο μέχρι τις 09.30. 

 

 

 

 


 


Σχολικό Έτος 2012 - 2013

 (πατήστε πάνω στους τίτλους των διαγωνισμών για περισσότερα)

 

 

-  20ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικών Εντύπων της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" (2013)

 

 

13ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός, Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου

Δύο βραβεία για την ποίηση και δύο έπαινοι για τους μαθητές του Σχολείου μας που συμμετείχαν.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ:   

 

                                     1ο βραβείοΧατζημπίνου ΑνθήΒ΄ τάξη

 

                                     3ο βραβείοΠαπαδάκης ΓεώργιοςΓ’ τάξη

ΕΠΑΙΝΟΙ ΠΟΙΗΣΗΣ:

                                    1ος έπαινοςΡαχμανίδη Ευγενία, Β’ τάξη

                                    3ος έπαινοςΠαπαδάκης Στυλιανός, Β’ τάξη

                                   3οςέπαινοςΚαγκάδη Άννα Κορίνα, Α' τάξη

 

 

 

 


 

 15ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Λογοτεχνίας 2013 της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

Ο μαθητής της Γ' Λυκείου του Σχολείου μας, Γιώργος Παπαδάκης κατέκτησε το 1ο Βραβείο Ποίησης με το ποίημά του "Το έξω". 

Επίσης, η μαθήτριά μας της Β' Λυκείου, Κατερίνα Ταραμπάνκο κατέκτησε την 4η θέση και έπαινο με το ποίημά της, "Ο τόπος μου". 

Στο διαγωνσιμό συμμετείχαν με διηγήματα και ποιήματά τους συνολικά επτά (7) μαθητές/-τριες του Σχολείου μας.  

 


 


Η τελετή απονομής των βραβείων στους διακριθέντες μαθητές του 15ου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού στην ποίηση και το διήγημα 
της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών έγινε την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στην αίθουσα Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων .