Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Καλή σχολική χρονιά 2017-18!

Ανακοινώσεις σχολείου

agiasmos2017

Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιά 2017-2018 θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9.30 π.μ.

 

Τα παιδιά της Α' Λυκείου θα πάρουν βιβλία.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, εκφράζω την πρόθεσή μου να στηρίξω με νόμιμο αλλά κυρίως ηθικό τρόπο τη λειτουργία ενός σχολείου, που θα προάγει τη μάθηση, την ελεύθερη κριτική σκέψη, την έκφραση των συναισθημάτων, την ανθρώπινη δημιουργία… Το σχολείο μπορεί να αναδειχθεί από χώρος εργασίας, σε χώρο ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας και δημιουργίας. Προϋπόθεση όλων αυτών είναι να προσφέρει ο καθένας από εμάς αυτό που μπορεί, προσδιορίζοντας τις επιθυμίες του σ’ ένα δημοκρατικό πλαίσιο, που θα σέβεται την προσωπικότητα του άλλου και σ’ ένα κλίμα, που ο ένας θα νοιάζεται για τον άλλον, ώστε μ’ αυτόν τον τρόπο να επιτυγχάνεται το «κοινό καλό». Μέσω της συμμετοχής μας σε αυτήν τη διαδικασία θα περιορίσουμε την εργασιακή μας αλλοτρίωση απελευθερώνοντας παράλληλα αρκετές από τις δημιουργικές μας ικανότητες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση σαν έτοιμος από καιρό θα αγωνιστώ και θα παλέψω από την πλευρά μου για τη βελτίωση και την αλλαγή, εάν χρειαστεί, του δημόσιου σχολείου. Άλλωστε τις περισσότερες φορές οι θεσμοθετημένες αλλαγές δεν επαρκούν, εάν δεν προσεγγίσουμε τις πραγματικές ανάγκες, τα ενδιαφέροντα αλλά και τη νοοτροπία του έμψυχου δυναμικού.

Η επιτυχία της διεύθυνσης του σχολείου δεν επαφίεται μόνο στη γνώση, την εμπειρία ή τις χαρισματικές ιδιότητες ενός ανθρώπου, όσο στην καθημερινή προσπάθειά του για ανάδειξη αυτών μέσα από ισχυρές συλλογικότητες. Η βασική μου επιδίωξη είναι να λειτουργήσουμε όλοι μαζί (ακόμα κι όταν αυτό φαίνεται ανέφικτο) στο να αναδείξουμε τις βασικές αξίες (του συχνά απαξιωμένου) ελληνικού σχολείου, προσεγγίζοντας περισσότερο την ουσία και όχι τον τύπο, το περιεχόμενο και όχι τη φόρμα.

Επομένως ας κρατήσουμε ότι θετικό έγινε μέχρι σήμερα στο 1ο Λύκειο Κερατσινίου και ας προσπαθήσουμε μαζί για ένα σχολείο, που θα είμαστε υπερήφανοι αλλά κυρίως ευχαριστημένοι για τη λειτουργία του…

Σας εύχομαι Καλή Σχολική Χρονιά και κυρίως Ανθρώπινη και Δημιουργική!

Ο Διευθυντής

Γιώργος Μακρίδης

Συνάδελφοι,

έφτασε και τυπικά η λήξη της θητείας μου ως διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την εκτίμηση, συμπαράσταση και αγάπη που δείξατε. Κάνοντας έναν απολογισμό πιστεύω ότι όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά συμβάλαμε, στα δύο αυτά λιγοστά χρόνια, να φτιάξουμε ένα σχολείο δημιουργικό, δημοκρατικό, οικείο, φιλικό, εξωστρεφές. Θεωρώ ότι είδαμε τους μαθητές μας να δημιουργούν, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να γίνονται εθελοντές, να συμμετέχουν σε προγράμματα, να πετυχαίνουν διακρίσεις, να διαμορφώνουν κρίση, να διεκδικούν και τελικά να είναι χαρούμενοι και ολοκληρωμένοι. Βοηθήσατε ουσιαστικά στο να δω να γίνονται πράξη αρκετά από αυτά που είχα στο μυαλό μου. Σας ευχαριστώ ειλικρινά.

Νιώθω έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσω τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου. Υπήρξαν μαθητές με ήθος, καλοσύνη, ειλικρίνεια και ήταν αυτοί που μας έδωσαν την ενθάρρυνση και την ώθηση να δημιουργήσουμε και να αναδείξουμε το σχολείο μας σε ένα από τα καλύτερα σχολεία. Θεωρώ ότι διαμορφώθηκε με τους μαθητές μας ένα κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης. Σας εύχομαι από καρδιάς να είστε πάντα καλά και να ξεχωρίζετε για την προσωπικότητα σας και τα επιτεύγματά σας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και την αέναη συμπαράστασή τους σε οτιδήποτε και αν προέκυψε. Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω τη Σχολική Επιτροπή και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την άριστη και απρόσκοπτη συνεργασία.

Με βαθιά εκτίμηση

Μάγδα Τσιώλη

31/7/2017

Λειτουργία σχολείου τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2017
summer2016

Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το Σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Δευτέρα 08.30 - 13.00.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου τον Ιούλιο και ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής (Παρασκευή 14-7-2016), τα Λύκεια θα λειτουργήσουν επιπλέον την Πέμπτη 6-7-2017 και την Παρασκευή 14-7-2017 με την παρουσία του Διευθυντή ή Υποδιευθυντή ή του αναπληρωτή αυτών και του εντεταλμένου εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου. Αυτές τις 2 ημέρες ο (Υπο)Διευθυντής θα μπορεί να επιτρέψει στους υποψηφίους να αποκτήσουν password (αν δεν πρόλαβαν ή αν το έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. για να οριστικοποιήσουν εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ.

Ώρες υποδοχής: 09.00 - 13.00

 

Γιορτάζει...

 

Εκπαιδευτικά νέα

Loading feeds...

Custom Logo Design