Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Διπλωμάτες στην 6η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Το σχολείο μας συμμετέχει στην 6η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από 10 έως 12 Δεκεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, δεκάξι (16) παιδιά μας – μέλη του ρητορικού ομίλου - σε ρόλο διπλωμάτη θα επιχειρηματολογήσουν, θα ακούσουν απόψεις άλλων και θα υπερασπίσουν τα δικαιώματα του ανθρώπου συμμετέχοντας σε επιτροπέςόπως η Επιτροπή Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων, η Επιτροπή για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και το Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και «εκπροσωπώντας» χώρες για παράδειγμα την Αργεντινή, την Αλγερία, την Αίγυπτο, τη Βενεζουέλα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ην. Βασίλειο, την Ισπανία, την Κένυα, την Κίνα, την Κούβα, τη Κύπρο, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, τη Φιλανδία, τη Ρωσία.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη διαδικασία των Επιτροπών, τη διαδικασία ενός διεθνούς forum και το περιεχόμενο διεθνών συμβάσεων, θα εξοικειωθούν στα ζητήματα εφαρμογής των διεθνών πράξεων από τα κράτη μέρη, θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα δράσουν εντός ενός πλαισίου που διέπεται από τις αρχές της διεθνούς διπλωματίας και θα καλλιεργήσουν τις ρητορικές τους ικανότητες.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν και επιμορφώθηκαν για τη διαδικασία από την Οργανωτική Επιτροπή. Παράλληλα, την εμπειρία τους από ανάλογες διοργανώσεις στους μαθητές τη μεταφέρουν οι απόφοιτοί μας Α. Αλεξάκη, Δ. Γιωτάκου και Φ. Κοτσώνης! Ευχαριστούμε παιδιά!

Μαζί με τα παιδιά μας προπονήθηκαν και προετοιμάστηκαν δύο παιδιά από το 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου με την υπεύθυνη καθηγήτριά τους από το 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, κ. Ι. Τσιώλη. Συγχαρητήρια για τη συνεργασία!

Το σχολείο μας συμμετέχει στο συνέδριο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη» για 2η χρονιά.

Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη συμμετοχή μας είναι οι καθηγήτριες Μαίρη Πλέσσα και Μαιριλού Γλύπτη. Μπράβο για την προσπάθεια!

Ευχόμαστε στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να ζήσουν όμορφες εμπειρίες και να έχουν επιτυχία στην προσπάθειά τους!