Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Μαθητές μας κατέκτησαν τον «τίτλο» του διπλωμάτη!

Με επιτυχίες στέφθηκε η συμμετοχή του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που διεξήχθη 13 με 15 Δεκεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη! Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β’ Λυκείου Άκης Τζ. και Δέσποινα Γ. διακρίθηκαν με βραβείο διπλωματίας και η μαθήτριά μας Ιωάννα Κ. με εύφημο μνεία! Επιπρόσθετα, ο μαθητής μας Άκης Τζ. Θα επισκεφθεί το Στρασβούργο ως προσκεκλημένος Ελλήνων Ευρωβουλευτών μετά από κλήρωση ανάμεσα στους βραβευμένους μαθητές-διπλωμάτες. Συγχαρητήρια παιδιά!!!

mrd2019 20

Στο μαθητικό συνέδριο «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη» στο οποίο συμμετείχαν περίπου 700 μαθητές από όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος επτά (7) παιδιά μας – μέλη του ρητορικού ομίλου. Η Δέσποινα Γ. εκπροσώπησε ως επίτροπος τη Νορβηγία για τα «δικαιώματα των γυναικών», ο Άκης Τζ. την Αλγερία για το «δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία», η Ιωάννα Κ. την Αλγερία για τη «γυναίκα πρόσφυγας», ο Γιώργος Φ. τη Γερμανία για το «δικαίωμα στην προσβασιμότητα των αναπήρων», ο Σταύρος Μ. τη Γερμανία για το «δικαίωμα στη εργασία», η Αλεξάνδρα Α. την Κούβα για τα δικαιώματα του ανθρώπου και η Λυδία Χ. τη Γερμανία για τα «δικαιώματα του παιδιού». Μπράβο σε όλους σας!!!

mrd2019 1

Μπράβο στις καθηγήτριές μας κ. Μ. Πλέσσα (υπεύθυνη της ρητορικής ομάδας και της συμμετοχής του σχολείου μας στο συνέδριο) και κ. Π. Λουρή οι οποίες συνόδευσαν τα παιδιά στο τριήμερο συνέδριο και παρακολούθησαν παράλληλο επιμορφωτικό πρόγραμμα. Συγχαρητήρια και θερμά ευχαριστήρια στον απόφοιτό μας Φάνη Κοτσώνη ο οποίος προετοίμασε κατάλληλα τους «διπλωμάτες» μας μαζί με την κ. Μ. Πλέσσα εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά και στον απόφοιτό μας Γιώργο Λούβαρη ο οποίος συνέβαλε στην προετοιμασία.

Συγχαρητήρια στο 15μελές του σχολείου μας το οποίο υποστήριξε ηθικά και οικονομικά τη συμμετοχή στο συνέδριο.

Περισσότερα για τη 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» εδώ.