Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Διπλωμάτες στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Το σχολείο μας συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που θα διεξαχθεί από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

 

Συγκεκριμένα, επτά (7) παιδιά μας – μέλη του ρητορικού ομίλου - σε ρόλο διπλωμάτη θα επιχειρηματολογήσουν, θα ακούσουν απόψεις άλλων και θα υπερασπίσουν τα δικαιώματα του ανθρώπου συμμετέχοντας σε επιτροπές όπως η Επιτροπή Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων, η Επιτροπή για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών, η Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και το Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και «εκπροσωπώντας» χώρες για παράδειγμα την Αλγερία, τη Γερμανία, την Κένυα, την Κούβα, τη Νορβηγία.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη διαδικασία των Επιτροπών, τη διαδικασία ενός διεθνούς forum και το περιεχόμενο διεθνών συμβάσεων, θα εξοικειωθούν στα ζητήματα εφαρμογής των διεθνών πράξεων από τα κράτη μέρη, θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα δράσουν εντός ενός πλαισίου που διέπεται από τις αρχές της διεθνούς διπλωματίας και θα καλλιεργήσουν τις ρητορικές τους ικανότητες.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν και επιμορφώθηκαν για τη διαδικασία από μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Παράλληλα, την εμπειρία τους από ανάλογες διοργανώσεις στους μαθητές τη μεταφέρουν οι παλιοί μαθητές μας Φάνης Κοτσώνης και Γιώργος Λούβαρης.

Τους διπλωμάτες μας θα συνοδεύσουν οι καθηγήτριες Μαίρη Πλέσσα και Πένυ Λουρή οι οποίες θα παρακολουθήσουν παράλληλο επιμορφωτικό πρόγραμμα.