Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών - ανανεώσεων εγγραφών – μετεγγραφών
περιόδου Σεπτεμβρίου 2022

από την Πέμπτη 1 – 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) θα είναι σε λειτουργία από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08.00 έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59, προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. σε λειτουργούντα τμήματα, από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες,

α) που παραπέμφθηκαν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, όπου αυτή προβλέπεται,

β) είναι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου οι οποίοι/ες επιθυμούν την εγγραφή τους σε Επαγγελματικό Λύκειο για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας και οι οποίοι/ες συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του προηγούμενου σχολικού έτους και

γ) αδυνατούσαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας προσκομίζοντας επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την αδυναμία εγγραφής στο προβλεπόμενο διάστημα (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους)».

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να υποβάλουν τις εν λόγω αιτήσεις και μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggrapheananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

Από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10.00, οι μαθητές/τριες και Διευθυντές/ντριες ΓΕ.Λ. θα μπορούν να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κατανομής μέσω της εφαρμογής.

Διευκρινίζονται τα εξής:

α) Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν αλλαγή τύπου Λυκείου, από ΓΕ.Λ. σε ΕΠΑ.Λ., και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση, εφόσον αποστείλουν/καταθέσουν σχετική Υπεύθυνη δήλωση στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου τοποθέτησης. Ακολούθως, ο/η Δ/ντής/ντρια θα άρει την οριστικοποίηση της αρχικής τους αίτησης και εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν την προηγούμενη αίτησή τους και να υποβάλουν νέα αίτηση με την είσοδό τους στην εφαρμογή e-εγγραφές .

β) Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν αλλαγή τύπου Λυκείου, από ΕΠΑ.Λ σε ΓΕ.Λ., και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση, εφόσον αποστείλουν/καταθέσουν σχετική Υπεύθυνη δήλωση στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου τοποθέτησης. Ακολούθως, ο/η Δ/ντής/ντρια θα άρει την οριστικοποίηση της αρχικής τους αίτησης και εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν την προηγούμενη αίτησή τους και να υποβάλουν νέα αίτηση με την είσοδό τους στην εφαρμογή e-εγγραφές.

γ) Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν αλλαγή τύπου Λυκείου, από ΓΕ.Λ ή ΕΠΑ.Λ σε Πρότυπα ΓΕΛ, Πειραματικά, Καλλιτεχνικά και Μουσικά σχολεία, λόγω υποβολής λανθασμένης αίτησης και έχουν ήδη τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση, εφόσον αποστείλουν/καταθέσουν σχετική Υπεύθυνη δήλωση στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου τοποθέτησης. Ακολούθως, ο/η Δ/ντής/ντρια θα άρει την οριστικοποίηση της αρχικής τους αίτησης και εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν την προηγούμενη αίτησή τους και να υποβάλουν νέα αίτηση με την είσοδό τους στην εφαρμογή e-εγγραφές .

Οι μαθητές/τριες που εξετάζονται κατά την ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου και επιθυμούν αλλαγή τύπου σχολείου μπορούν να διαγράψουν την αίτησή τους και να υποβάλουν νέα χωρίς να απαιτείται η παραπάνω διαδικασία.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν αλλαγή ομάδας προσανατολισμού στα ΓΕ.Λ. πρέπει να απευθυνθούν στο σχολείο φοίτησής τους και να υποβάλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Οι αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές.