Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

31ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2021 και 9ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2021

Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 διοργανώνει τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Φυσικής Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου. Οι διαγωνισμοί έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

• Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου 2021 και για τις τρεις τάξεις, καθώς και ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2021 και για τις τρεις τάξεις, θα διενεργηθούν το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 και ώρα 9:30 π.μ.

• Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

• Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια τρεις (03) ώρες για τους/τις μαθητές/τριες Γενικού Λυκείου και δύο (02) ώρες για τους/τις μαθητές/τριες Γυμνασίου και θα διενεργηθεί στα κατά τόπους Γυμνάσια ή Γενικά Λύκεια που θα οριστούν από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Τις τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων θα συγκροτήσουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους/τις Συντονιστές/στριες Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ04 και τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ., όπου αυτά υπάρχουν.

• Η εξεταστέα ύλη για την Α΄ Λυκείου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσας ως διδακτέας ύλης της τάξης αυτής μαζί με την ύλη του Γυμνασίου, για τη Β΄ Λυκείου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσας ως διδακτέας ύλης της Φυσικής Γενικής Παιδείας και της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού των Θετικών Σπουδών της τάξης αυτής και για τη Γ΄ Λυκείου θα είναι η διδακτέα ύλη της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της τάξης αυτής, καθώς και η ύλη της Φυσικής Α΄ Λυκείου και της Φυσικής Γενικής Παιδείας Β΄ Λυκείου.

• Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι τα 2/3 της ορισθείσας ως διδακτέας ύλης.

Συνιστάται στους/στις μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους υπολογιστή τσέπης, αλλά όχι κινητό τηλέφωνο, του οποίου η κατοχή και χρήση απαγορεύεται σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Οι μαθητές/τριες θα διαγωνιστούν - όπως και στο παρελθόν - τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα, χωρίς τη λήψη μετρήσεων, αλλά με επεξεργασία πραγματικών πειραματικών δεδομένων.

Σε περίπτωση ισχύος έκτακτων μέτρων, ο διαγωνισμός δύναται να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σε δύο φάσεις μέσω πλατφόρμας, στην οποία οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες θα συνδεθούν με τη χρήση προσωπικών κωδικών. Τα θέματα της πρώτης φάσης θα είναι αποκλειστικά κλειστού τύπου και το αποτέλεσμα θα εξάγεται άμεσα. Οι πρώτοι/ες μαθητές/τριες από κάθε τάξη θα προκριθούν στη δεύτερη και τελική φάση, για την οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, ανάλογα με τα μέτρα προστασίας που θα ισχύουν.