Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική

HΕλληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα» διοργανώνει τον «3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», ο οποίος θα διαρκέσει έως και τα τέλη Μαρτίου 2020. Ο διαγωνισμός έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως γνωρίζετε, στόχος του διαγωνισμού είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις στατιστικές, να προωθήσει τη χρήση των επίσημων στατιστικών στη διδασκαλία και να αναδείξει τη σημασία της στατιστικής στην καθημερινή ζωή.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ομάδες μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσιας και Ιδιωτικής), των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και του Γυμνασίου.

Οι δύο πρώτες νικήτριες ομάδες του εθνικού διαγωνισμού από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων θα συμμετάσχουν, στη συνέχεια, στον «3ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική», που θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, από τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Μαΐου του 2020.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό στη Στατιστική, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ημερομηνίες – ορόσημα, τους κανόνες που διέπουν τους δύο διαγωνισμούς, καθώς και τα βραβεία για τις νικήτριες ομάδες, μπορείτε να αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020

Επισημαίνουμε ότι, οι εγγραφές των ομάδων θα ολοκληρωθούν στις 6 Φεβρουαρίου 2020.

Ελάτε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στον κόσμο της στατιστικής!