Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Όπερα στο 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου θα παρουσιαστεί ζωντανά η Οπερέτα για εφήβους “Η Ωραία Ελένη” του ΌφενμπαχOperetaΗ παράσταση γίνεται στα πλαίσια του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολείαγια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Εθνική Λυρική Σκηνή. Την Οπερέτα θα παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες της της Α΄ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου και 60 μαθητές/τριες του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία”, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, αλλά και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων τού σήμερα, στοχεύει στην εξοικείωση των νέων με την τέχνη του λυρικού θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μία διαδραστική παράσταση όπερας.

Η όπερα «Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ» του Κορνήλιου Σελαμσή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, συστήνει τον μύθο της Ωραίας Ελένης μέσα από μια σύγχρονη ματιά που πραγματεύεται ζητήματα έμφυλων στερεοτύπων, ρόλων και ταυτοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό για το πρόγραμμα:

https://www.nationalopera.gr/ekpaideusi-koinonia/ekapiseitikes-koinonikes-draseis-els/draseis-gia-sxoleia/item/4782-i-opera-diadrastika-sta-sxoleia

και στους λογαριασμούς των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ σε κοινωνικά δίκτυα:

https://www.facebook.com/educationnationalopera

https://www.instagram.com/gnoeducation/

Attachments:
Download this file (Οπερέτα Πρόγραμμα.pdf)Οπερέτα Πρόγραμμα.pdf[ ]1509 kB