Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Teachers4Europe: Δρω–Αντί/Επί Δρω

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture» (2018-2021) υλοποιήθηκε δράση στο σχολικό χώρο με στόχο την προώθηση ενός διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στα παιδιά μας για την προώθηση αρχών και αξιών υπέρ όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτων ταυτότητας.

Καθώς αντιμετωπίζουμε σειρά κοινωνικών προκλήσεων, στήθηκε ένα θεατρικό πείραμα όπου θίχτηκαν θέματα βίας αλλά και έκθεσης προσωπικών στοιχείων γυναικών δημόσια χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Τα παιδιά της ομάδας (T4E) με ευαισθησία προσέγγισαν το θέμα και πραγματοποίησαν μία εικαστική παρέμβαση που συμβόλισε με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες μας.

Τη δράση παρακολούθησαν και πήραν μέρος στη συζήτηση οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α2 και Β1.

Η βιωματική εκπαίδευση ως όχημα, προωθεί έναν διάλογο μεταξύ των μαθητών/τριών για την διερεύνηση στάσεων και προκαταλήψεων, έτσι ώστε να συμβάλει στην πραγματοποίηση συνεργιών για τον επανακαθορισμό τους με έμφαση στις δημοκρατικές αρχές και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη δράση επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Μ. Γλύπτη (Κοινωνιολόγος) με τη βοήθεια της φιλολόγου Μ. Πλέσσα και την υποστήριξη του διευθυντή, κ. Γ. Μακρίδη (Κοινωνιολόγος) και των εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου.

    T4E Act2