Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχολική χρονιά 2017-18

Φίλτρο

 • Τοπικός Διαγωνισμός ΕΚΦΕ Πειριά - Νίκαιας

  Στο πλαίσιο του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014», το ΕΚΦΕ Πειραιά ? Νίκαιας οργανώνει και φέτος τον Τοπικό Διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 από ώρα 9:30 ? 13:30 στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ ? Ακροπόλεως 53 Νίκαια.

  Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο του ΕΚΦΕ το Σάββατο μέχρι τις 09.30. Ο διαγωνισμός θα αρχίσει στις 10:00 και θα λήξει στις 13.30 με δύο δεκάλεπτα διαλείμματα.

  Η κάθε ομάδα διαγωνιζομένων να έχει οπωσδήποτε μαζί της αριθμομηχανή τσέπης. Επειδή η φύση των πειραμάτων είναι τέτοια που ενδέχεται να λερωθούν τα ρούχα των μαθητών παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να έχουν μαζί τους εργαστηριακή ποδιά ή κάτι αντίστοιχο.

   

  Διαβάστε σχετική προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ

   


   

   

   

 • Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση δράσης προληπτικής ιατρικής (Τεστ ΠΑΠ, Γυναικολογικός έλεγχος)
  σε γυναίκες ανασφάλιστες, άνεργες, οικονομικά αδύνατες
  στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

   

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για την πραγματοποίηση Τεστ Παπ και γενικότερου γυναικολογικού ελέγχου σε γυναίκες της περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά κ.α.

  Η επαφή με την κοινότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί 20 και 21 Νοεμβρίου και θα απευθυνθεί σε  15 με 20 άτομα.

  Η αντιπροσωπεία του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού θα μπορεί να φιλοξενηθεί  στο κτήριο της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, Αφάρα & Αναλήψεως, Δραπετσώνα, στο ισόγειο σε ξεχωριστό γραφείο με όλες τις ανέσεις και τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Ταμπουρατζή Ιωάννα, κοινωνική λειτουργό, στα τηλέφωνα : 2104615337-2104630145


   


 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   

  Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος των Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσκαλούν γονείς, κηδεμόνες και μαθητές

  τηνΤετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17.00

  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας προκειμένου να σας ενημερώσουν για τα παρακάτω θέματα:

  1. Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου και δραστηριότητες κατά το σχολικό έτος 2013 ? 2014.

  2. Νέο Λύκειο (ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για την Α? Λυκείου)

  Θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

   Πρόσκληση Ενημέρωσης   


 • Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία και τον Διαβήτη

   

  Ο Δήμος Κερατσινίου ? Δραπετσώνας

  διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

  «Παιδική Παχυσαρκία-Διαβήτης: η αντιμετώπισή τους μέσω διατροφής και άθλησης»

  την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18.00

  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Α. Σαμαράκης»

   

  και προσκαλεί γονείς και μαθητές να παρακολουθήσουν. εισηγήσεις όπως η επίδραση των συνθηκών διαβίωσης, οι διατροφικές συνήθειες που οδηγούν στην παχυσαρκία και την εμφάνιση του Σακχαρώδη διαβήτη τύπου Α και Β, καθώς και η αδιάρρηκτη σχέση της άσκησης στην υγεία των παιδιών και των ενηλίκων και να θέσουν ερωτήματα σε ζητήματα που τους απασχολούν.

   

  Όσοι από το κοινό το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν μέτρηση σακχάρου.

   

  Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

 •  


   

  Ενημέρωση

   

  Ευχαριστούμε τα τουριστικά γραφεία που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση της εκδρομής και η αρμόδια επιτροπή δεν προχώρησε σε αποσφράγγιση και αξιολόγηση των προσφορών.


   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  ΓΙΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ»

  ΣΧΕΤ. : Γ2/129287/02-12-2011 Απόφαση ΥΠΕΠΘ ΦΕΚ 2769 τ. Β΄

   

  Στο πλαίσιο της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, το 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου προτίθεται να διοργανώσει μια πενθήμερη εκδρομή:

  Προορισμός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή ΒΟΛΟΣ

  Προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων: Στην εκδρομή αυτή θα λάβουν μέρος περίπου 57 έως 62 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές.

  Διάρκεια και ημερομηνίες πραγματοποίησης εκδρομής: Η εκδρομή θα έχει διάρκεια πέντε (5) ημερών και το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί είναι από 9/12/2013 έως 13/12/2013.

  Μεταφορικό μέσο: Κατά προτίμηση ως μεταφορικό μέσο θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία (πούλμαν).  Αυτά θα πρέπει να πληρούν τους προβλεπόμενους από το νόμο όρους και προϋποθέσεις (καταλληλότητα οχήματος, ελαστικά σε καλή κατάσταση, δελτίο τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ, επαγγελματική άδεια οδήγησης του οδηγού, ζώνες ασφαλείας κ.λ.π.) και με έμπειρους και συνεργάσιμους οδηγούς. Τα λεωφορεία θα βρίσκονται στη διάθεση των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου καθ? όλη τη διάρκεια της εκδρομής για τις μετακινήσεις τους για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς λόγους (εκδρομές, βραδινές μετακινήσεις, επισκέψεις στην πόλη) Οι τυχόν τροποποιήσεις του προγράμματος θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο από τους συνοδούς καθηγητές.

  Ως 2η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τρένο (Intercity) για τη μετακίνηση από την πόλη αναχώρησης προς την πόλη προορισμό και αντίστροφα. Η μεταφορά στον αντίστοιχο σιδηροδρομικό σταθμό θα γίνει με πούλμαν.

  Δεχόμαστε ξεχωριστές προσφορές για καθένα από τα δύο μεταφορικά μέσα.  

  Διαμονή:

  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (πρωϊνό και βραδυνό) σε ξενοδοχείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης / του Βόλου από Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου ως και Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013.
  • Η διαμονή να είναι σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με κανονικό κρεβάτι (μισά ? μισά) και τέσσερα (4) μονόκλινα για τους συνοδούς.
  • Επιθυμούμε όλα τα δωμάτια να βρίσκονται συγκεντρωμένα στο ίδιο κτίριο σε ένα ή το πολύ δύο ορόφους. Το ξενοδοχείο να είναι τριών και πάνω αστέρων. Θα θέλαμε το ξενοδοχείο να διαθέτει χώρο / αίθουσα όπου θα μπορούν οι μαθητές να περάσουν μια βραδιά εκεί.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση πρέπει να έχουμε τους αριθμούς των δωματίων του ξενοδοχείου, ώστε να γίνει η κατανομή των μαθητών στα συγκεκριμένα δωμάτια

   

  Στο πρόγραμμα μας επιθυμούμε να περιλαμβάνονται οι επισκέψεις ? περιηγήσεις:

  Θεσσαολονίκη

  • Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας ?Βέροια ? Νάουσα, Έδεσσα
  • Λευκός Πύργος, Ροτόντα, Αψίδα Γαλέριου (Καμάρα), Βυζαντινά τείχη, Αγορά Καπάνη, Άνω Πόλη, Λαδάδικα, Σιδηροδρομικός σταθμός
  • Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • Χαλκιδική
  • Δίον (αρχαιολογικός χώρος και μουσείο)

   

  Βόλος

  • Πήλιο
  • Τρίκαλα ? Μετέωρα
  • Παλιά συνοικία, Σιδηροδρομικό σταθμό, Πάρκο Άναυρου
  • Αρχαιολογικός χώρος Διμηνίου ή αρχαιολογικός χώρος Σέσκλου

   

  Το πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί οριστικά με το πρακτορείο.

   

  Επιθυμούμε επίσης,

  • Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, καθώς και πρόσθετη προαιρετική ασφάλιση για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή ή συνοδού καθηγητή.
  • Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών
  • Τουλάχιστον 5 δωρεάν συμμετοχές μαθητών

   

  Σημειώνουμε ότι:

  1. Οι προσφορές θα αξιολογηθούν όπως προβλέπει ο νόμος ενώπιον επιτροπής καθηγητών, αντιπροσώπων των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
  2. Θα πρέπει να αναφέρεται η τελική συνολική τιμή της εκδρομής και η επιβάρυνση ανά μαθητή μαζί με τον Φ.Π.Α.
  3. Στην προσφορά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του ξενοδοχείου (ξενοδοχείων), αριθμός δωματίων και οι παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες.

   

   

  Τα ενδιαφερόμενα τουριστικά γραφεία καλούνται να υποβάλουν στη Διεύθυνση του Σχολείου σφραγισμένες προσφορές το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15-11-2013 και ώρα 11:00. Οι προσφορές θα περιγράφουν αναλυτικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις επιπλέον ενδεχόμενες βελτιωτικές προτάσεις, και θα είναι σύμφωνες με τη σχετική νομοθεσία.

  Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή την Δευτέρα 18-11-2013 και ώρα 13:15 στο Γραφείο της Διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου.

  Το σχολείο θα επιλέξει την καταλληλότερη προσφορά με κριτήρια: οικονομικά και ποιοτικά.

   

  Κάθε προσφορά θα συνοδεύεται απαραιτήτως από υπεύθυνη δήλωση κατοχής του ειδικού σήματος λειτουργίας του τουριστικού πρακτορείου, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ. Επιπλέον, στον φάκελο της προσφοράς θα επιθυμούσαμε να υπάρχει  CD με την προσφορά σε ηλεκτρονική μορφή (doc ή pdf), ώστε να είναι εύκολη η ανάρτηση της στο διαδίκτυο.