Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Συμμετοχή σε Διαδικτυακούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Η ρητορική ομάδα του σχολείου μας έλαβε μέρος στους Η΄ Αγώνες Ρητορικής Τέχνης που συνδιοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκα διαδικτυακά 5-6/2/2022.

Η ομάδα απαρτίστηκε από παιδιά της Β΄ Λυκείου. Οι Αρτέμης Β., Αλέξανδρος Γ., Μαριανίκη Ξ., Ιωάννα Ρ. και Μυρτώ-Ειρήνη Τ. συμμετείχαν στο αγώνισμα των διττών λόγων, ενώ η Έλενα Γ. πήρε μέρος στο αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου στηλιτεύοντας τα πατριαρχικά πρότυπα της κοινωνίας μας.

Η ομάδα του διττού λόγου διαγωνίσθηκε στον 1ο γύρο με θέμα «Η ηλικία ψήφου πρέπει να μειωθεί στα 16 χρόνια» ως αντίλογος απέναντι στο Πειραματικό ΓΕΛ του ΠΑΜΑΚ και στο 2ο γύρο με το 5ο ΓΕΛ Ιλίου με θέμα «Οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς να δίνουν εξετάσεις» ως λόγος. Στο αγώνισμα των διττών λόγων ο Αρτέμης Β. πήρε τη 8η θέση του καλύτερου ομιλητή διττών λόγων.

Σημειώνουμε πως η Έλενα Γ. κατατάχθηκε στην 8η θέση ανάμεσα στους 55 μαθητές στο αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου και ο Αρτέμης Β. πήρε την 8η θέση του καλύτερου ομιλητή διττών λόγων! Μπράβο Έλενα! Μπράβο Αρτέμη!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά !!!

Μπράβο στις υπεύθυνες καθηγήτριες του ρητορικού ομίλου κ. Πλέσσα και κ. Γλύπτη για την καθοδήγηση και την υποστήριξη της ομάδας, αλλά και τη συμμετοχή τους στα αγωνίσματα των διττών λόγων και του προτρεπτικού λόγου ως μέλη κριτικών επιτροπών!!!

Αναφέρουμε πως οι συμμετέχοντες συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν συνδεόμενοι διαδικτυακά από τους οικείους χώρους του σχολείου μας τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Η ρητορική ομάδα δίνει νέο ραντεβού στους διαδικτυακούς αγώνες που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό κολλέγιο Pierce στις 11-13 Μαρτίου 2022.