Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Αριστείο Διάκρισης στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Αλεξάνδρα Α. της Α’ τάξης για τη διάκρισή της στο 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ. Έλαβε αριστείο διάκρισης στην επίλυση γρίφων.

 

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων αλλά και εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 7 Απριλίου για τους μαθητές/τριες του Λυκείου και στις 8 Απριλίου 2021 για τους μαθητές/τριες του Γυμνασίου. Το φεστιβάλ είχε την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το πρόγραμμα του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ περιλάμβανε ομιλίες, συνεντεύξεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα και επίλυση μαθηματικών γρίφων.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής του ΜΙΤ και ο κ. Αθ. Φωκάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Όσοι από τους συμμετέχοντες πέτυχαν στην επίλυση γρίφων βαθμολογία μεγαλύτερη του 80% έλαβαν αριστείο διάκρισης. Διακρίθηκαν 210 από τους 2.954 μαθητές/τριες της Α’ Λυκείου και συνολικά 2.692 μαθητές/τριες Γυμνασίου / Λυκείου από τους 20.049 συμμετέχοντες.