Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Εορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 παιδιά και εκπαιδευτικοί του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου εόρτασαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η σχολική γιορτή περιλάμβανε αναδρομή μέσα από ανάγνωση χρονικού, θεατρικό δρώμενο το οποίο βασίστηκε στον προβληματισμό γιατί οι νέοι/νέες δε γνωρίζουν τη σύγχρονη ιστορία και τραγούδια που τιμούν τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες της περιόδου. Στη διοργάνωση της εορτής βοήθησαν οι εκπαιδευτικοί Στέλλα Γεωργούση, Βαγγέλης Λαγός, Ιωάννα Τσιτσοπούλου και Θεοδοσία Ευαγγέλου.

Πριν την γιορτή, πραγματοποιήθηκαν ο ορισμός σημαιοφόρου και παραστατών και η απονομή αριστείων και βραβείων προόδου στους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν ή πρώτευσαν αντίστοιχα κατά το σχολικό έτους 2022-23.

Το σχολείο συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με κατάθεση στεφάνου από τη σημαιοφόρο και τους παραστάτες με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, Φωτεινή Σίγγελ. Το στεφάνι φιλοτέχνησε, όπως κάθε χρόνο, η υποδιευθύντρια Παρασκευή Αναγνωστοπούλου με δάφνες από τον κήπο της σχολικής μας μονάδας.

Εθνική εορτή 28ης Οκτωβρίου 2023

Previous ◁ | ▷ Next