Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Συμμετοχή στους Στ’ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης των Ιδ. Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου

ritor2020Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Λύκειό μας συμμετείχε στους Στ’ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής που διοργάνωσαν τα Ιδ. Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2020 στο χώρο των εκπαιδευτηρίων στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα μέλη της ρητορικής ομάδας του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου συμμετείχαν και στα δύο αγωνίσματα που διοργανώθηκαν:

1. στους διττούς λόγους (debate), οι οποίοι στην προκριματική φάση διεξήχθησαν σε δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο οι ομάδες των μαθητών αγωνίστηκαν στο ίδιο θέμα, σε διαφορετικές αίθουσες, σε ζευγάρια που προέκυψαν από κλήρωση. Στον δεύτερο γύρο τα ζευγάρια προέκυψαν με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Στη συνέχεια, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες σε νίκες και βαθμολογία προκρίθηκαν στους ημιτελικούς και έπειτα οι νικητές των ημιτελικών στον τελικό αγώνα. Στους διττούς λόγους συμμετείχαν οι: Α.Α. (Β' Λυκείου), Δ.Γ. (Β' Λυκείου), Σ.Μ. (Γ' Λυκείου), Ε.Σ. (Β' Λυκείου) και Θ.Τ. (Β' Λυκείου) με αναπληρώτρια τη Λ.Μ. (Β' Λυκείου).

Τα παιδιά μας, στον 1ο γύρο, αγωνίστηκαν, σε θέση Λόγου, με το 6ο ΓΕΛ Καλλιθέας πάνω στο θέμα «Η στρατιωτική θητεία πρέπει να γίνει υποχρεωτική και για τις γυναίκες» και, στο 2ο γύρο, από θέση Αντίλογου, με το 3ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου πάνω στο θέμα «Η λήψη πολιτικών αποφάσεων δεν πρέπει να λαμβάνονται από το συναίσθημα». Η ρητορική μας ομάδα πέτυχε νίκη και στους δύο αγώνες της. Μπράβο σας για την όμορφη προσπάθεια! Ωστόσο, παρόλο τις νίκες της, η ομάδα δεν προκρίθηκε στους ημιτελικούς. Σημειώνουμε πως η μαθήτριά μας Αλεξάνδρα Α. χαρακτηρίστηκε ως η 6η καλύτερη ομιλήτρια των αγώνων. Μπράβο Αλεξάνδρα!  

RitAgAvgLin2020 2

2. στον προτρεπτικό λόγο, ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά και απαιτούσε ένα προσχεδιασμένο προφορικό λόγο διάρκειας 4-6 λεπτών ενώπιον κοινού και κριτικής επιτροπής με σκοπό την πειθώ. Συμμετείχαν οι: Λ.Κ. (Α' Λυκείου), Π.Κ. (Α' Λυκείου) και Ά.Τζ. (Γ' Λυκείου). Η παρουσία τους χαρακτηρίζεται πολύ καλή. Ωραία παιδιά!

RitAgAvgLin2020 1

Τα παιδιά μας προετοιμάστηκαν για τους αγώνες υπό την καθοδήγηση της συντονίστριας της ρητορικής ομάδας κ. Μ. Πλέσσα.

Θερμές ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε στους πρώην μαθητές μας νυν φοιτητές που βοήθησαν στην προετοιμασία της ρητορικής ομάδας: Φάνη Κοτσώνη, Ελένη Μπέλκα, Παναγιώτη Κουτσολιάκο, Γιώργο Λούβαρη και Φωκίωνα Σπύρογλου. Ευχαριστούμε, επίσης, την Αγγελική Πέτσου για τη συμβολή της στην προετοιμασία της ομάδας.

Τους μαθητές συνόδευσαν και παράλληλα ήταν μέλη κριτικών επιτροπών η κ. Μ. Πλέσσα και ο υποδιευθυντής του σχολείου μας κ. Ι. Παππάς. Παρόν, δίπλα στην ομάδα μας, ήταν και ο απόφοιτος μας Παναγιώτης Κουτσολιάκος. Πάντα μας γεμίζει χαρά η παρουσία των μεγαλύτερων παιδιών μας! Ευχαριστούμε κι όσους γονείς και κηδεμόνες παρευρέθηκαν ως κοινό στους αγώνες στηρίζοντας τόσο τα παιδιά τους όσο και όλη τη ρητορική ομάδα.    

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν ιδέες και συναισθήματα εξασκώντας τις ρητορικές τους δεξιότητες. Μπράβο σας παιδιά! Συγχαρητήρια στους συνοδούς καθηγητές και ιδιαίτερα στην κ. Πλέσσα για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά μας.