Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

8ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Η νέα γενιά έρχεται το κάπνισμα φεύγει".

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την Πρόληψη του Καπνίσματος στη Μαθητική Κοινότητα, διοργανώνεται φέτος από το Ερευνητικό Εργαστήριο «George D. Behrakis» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείαςκαι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το 11ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» και ο 8ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Η νέα γενιά έρχεται το κάπνισμα φεύγει".

Στον εν λόγω διαγωνισμό οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Η νέα γενιά έρχεται το κάπνισμα φεύγει».

Ο διαγωνισμός προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στο διάστημα Δεκέμβριος 2021 – Ιανουάριος 2022, με τελική ημερομηνία υποβολής των έργων ζωγραφικής την 21η Ιανουαρίου 2022. Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί την ημέρα διεξαγωγής του 11ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου. Σε περίπτωση που αναγκαία μέτρα λόγω της Πανδημίας COVID-19, δεν επιτρέψουν την διενέργεια του Συνεδρίου με φυσική παρουσία, η βράβευση των έργων θα γίνει διαδικτυακά.

Τα έργα, θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά ως συνημμένο αρχείο σε μορφή pdf, word, png ή jpeg με όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info[ατ]researchlab[τελεία]gr και θα επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής σε ψηφιακή μορφή συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, από τον/την ασκούντα/ασκούσα την επιμέλεια του/της μαθητή/τριας ότι δέχεται να δημοσιευτεί το έργο, σε ηλεκτρονικό ή έντυπο μέσο.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των έργων είναι: α. η πρωτοτυπία, β. η σαφήνεια έκφρασης, γ. η ωφελιμότητα για την πρόληψη του καπνίσματος. Συνολικά θα απονεμηθούν 14 βραβεία: δύο για κάθε τάξη της Α/βάθμιας εκπαίδευσης (Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού), δύο για κάθε τάξη της Β/θμιας εκπαίδευσης (A ́, B ́, Γ Γυμνασίου & Α Λυκείου) και δύο για τα Ειδικά Σχολεία

Επισυνάπτονται οι οδηγίες συμμετοχής στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό και η δήλωση συμμετοχής του μαθητή.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.smokefreegreece.gr