Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχολική χρονιά 2017-18

Φίλτρο
 •  

  24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014

   

   

  Αίτηση συμμετοχής: μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

  Διεξαγωγή διαγωνισμού: Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

   


 • Κοπή παραδοσιακής βασιλόπιτας

  vasilopita1 

  Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, μαθητές και καθηγητές γιορτάσαμε την έναρξη της νέας χρονιάς με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.


  vasilopita3

  Κάθε τμήμα έκοψε τη δική του βασιλόπιτα. Ο "τυχερός" στον οποίο έτυχε το φλουρί κέρδισε δώρο ένα στικάκι - προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

  Πίτα έκοψε και ο Σύλλογος Καθηγητών. Το τυχερό φλουρί συνοδευόταν από ένα βιβλίο - δώρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και το κέρδισε η Διευθύντριά μας. 

   


   

 • Βράβευση μαθητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού
  για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2014

  H εκδήλωση "Βράβευση μαθητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2014" την Κυριακή 19/1/2014, 9.30-13.00, στο Ευγενίδειο στην Αθήνα, προστέθηκε στο πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων του ΠΣΔ στην ιστοσελίδα http://vod.sch.gr/video/iptv/646.

  Όσοι εκπαιδευτικοί, μαθητες και γονείς δεν μπορούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση από την ανωτέρω διεύθυνση. • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών τετραήμερης εκδρομής Γ' Λυκείου στο Βόλο.

  Προθεσμία υποβολής κλειστών προσφορών μέχρι Δευτέρα 20/01/2014 και ώρα 12.00 • 18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ»

   

  Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη διεξαγωγή του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ», που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, και θα πραγματοποιηθεί

  από 21 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου 2014 (αρχική φάση του διαγωνισμού)

  και στις 05 Απριλίου 2014 (τελική φάση του διαγωνισμού).

  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού (Απόδημος Ελληνισμός).

  Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.lysias.gr ή να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού στο τηλέφωνο 210-6186000 (εσωτερικό. 0523) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lysias.gr

  lysiastrial


   

 • 1ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Βιντεομουσεία 2014

  με θέμα «Ο κόσμος γύρω μας - ο κόσμος όπως τον ζούμε!»

  Tο Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει τον 1ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Βιντεομουσεία 2014 με θέμα « Ο κόσμος γύρω μας - ο κόσμος όπως τον ζούμε!»

  Οι ταινίες «βιντεομουσεία» είναι ταινίες μικρού μήκους με θέματα που οι μαθητές θεωρούν σημαντικά για την ομάδα τους, για τη δική τους νεανική ζωή, θέματα που θα ήθελαννα τα δείξουν στους εφήβους του αύριο. Κάθε ομάδα μαθητών θα πρέπει να αποτυπώσει σε βίντεο μέγιστης διάρκειας 5 λεπτών, «κάτι που κατά τη γνώμη της, αξίζει να διασωθεί, να διαφυλαχθεί σε ένα φανταστικό-εικονικό μουσείο για τους εφήβους του μέλλοντος». Δημιουργικά, σοβαρά, αστεία, πρωτότυπα ? τα πάντα από την καθημερινότητα των νέων μπορούν να αποτελέσουν θέμα παραγωγής μιας τέτοιας ταινίας, που θα πρέπει να γυριστεί με ντοκιμαντερίστικη ματιά, π.χ. το παγκάκι έξω από σχολείο, το μουσικό συγκρότημα της τάξης, το γειτονικό δάσος που κάηκε, ένα παιχνίδι που αρέσει, η πλατεία που συχνάζουν, ο περιπτεράς, τα graffiti που ζωγράφισαν στην πλατεία ή ακόμα ο τρόπος που βιώνουν τον κόσμο γύρω τους στις σημερινές συνθήκες ζωής. Η μικρή διάρκεια των ταινιών κατευθύνει στην επιλογή ενός κυρίως θέματος σε κάθε ταινία.

  Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές-τριες η ευκαιρία να συνεργαστούν πάνω σε μια δημιουργική δραστηριότητα, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, να γίνουν κριτές και ερευνητές του άμεσου προσωπικού τους περιβάλλοντος και να παρατηρήσουν με κριτική ματιά την καθημερινότητά τους.

  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες πέντε τουλάχιστον μαθητών, από Δημοτικά Σχολεία (Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού), Γυμνάσια και Λύκεια. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. Δεν γίνονται δεκτές ατομικές συμμετοχές.

  Όλα τα είδη είναι ευπρόσδεκτα: με βάση το ντοκιμαντέρ, μπορούν να συνδυαστούν στοιχεία ρεπορτάζ, μαρτυρίας, μη λεκτικής καταγραφής, κινούμενων σχεδίων ακόμα και δραματοποίησης αρκεί να αποδίδουν την προσωπική ματιά και εμπειρία της ομάδας πάνω στο θέμα.

  Η ταινία ενδέχεται να προβληθεί σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και για τον λόγο αυτό όπου υπάρχει ελληνικός λόγος θα πρέπει να συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους (οι μαθητές μπορούν να απευθυνθούν σε καθηγητές Αγγλικών ή να αναζητήσουν τη δυνατότητα υποτιτλισμού σε απλά λογισμικά ψηφιακού μοντάζ ).

  Η μουσική που θα χρησιμοποιηθεί για τις ταινίες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ελεύθερη δικαιωμάτων. Οι μαθητές μπορούν να γράψουν τη δική τους μουσική ή να αναζητήσουν δωρεάν μουσική, χωρίς πνευματικά δικαιώματα, σε πολλούς ειδικούς ιστότοπους (nonroyaltymusic).

  Τύπος αρχείου: mp4 .mov ή avi

  Διαστάσεις: 720 x 576 ή 1080 x 720 ή 1920 x 1080

  Διάρκεια:2?- 5? λεπτά + 1? για τίτλους τέλους

  Ταινίες που δεν θα είναι στις παραπάνω προδιαγραφές, δεν θα γίνονται δεκτές.

  Διακρίσεις- Βραβεία:

  • Οι δέκα ταινίες που θα βραβευτούν:

  -θα προβληθούν στην τελετή λήξης που θα γίνει στην Αθήνα τoν Ιούνιο 2014

  -θα αναρτηθούν στην πλατφόρμαβίντεο του Κέντρου Καρπός

  -θα αποτελέσουν μέρος δράσεων διανομής και κριτικής από μαθητές-τριες άλλων σχολείων ως παραδείγματα για συζήτηση

  -θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

  - θα προβληθούν στη ζώνη της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

  • Οι ομάδες που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν σε μια ημέρα ειδικών κινηματογραφικών εργαστηρίων για προχωρημένους.

  Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από επαγγελματίες κινηματογραφιστές και εκπαιδευτικούς με εμπειρία στις δραστηριότητες πολιτισμού και οπτικοακουστικής παιδείας.

  Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ηλεκτρονικής αίτησηςμέχρι την Δευτέρα7 Απριλίου 2014στο info@karposontheweb.org Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ολοκληρωμένης ταινίας είναι η Δευτέρα28 Απριλίου 2014, ώρα 12:00 (πέντε τουλάχιστον ονόματα μαθητών-τριών που συνεργάστηκαν, θα πρέπει να εμφανίζονται στους τίτλους των συντελεστών της ταινίας).

  Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.karposontheweb.org

  και στο τηλέφωνο 210-6850445 (Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-17:00)


   

 • Πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% μπορούν καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013 ? 2014.

   

  Η διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/Α?/4-9-2009).

  Οι εν λόγω υποψήφιοι σε πρώτη φάση θα κληθούν να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που θα συσταθούν σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

  Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της αριθ. Φ.151/122732/Β6/1-10-2010 (Φ.Ε.Κ. 1612/Β?/4-10-2010):

  «Οι υποψήφιοι καταθέτουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά σε μία μόνο από τις Επιτροπές των Νοσοκομείων του άρθρου 1 της παρούσης τα δικαιολογητικά, ως ακολούθως:

  α) Αίτηση

  β) ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα και

  γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.»  Αποκλειστικά και μόνο υποψήφιοι με :


  α) Μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85%) και

  β) κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%

  εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών χρειάζεται να καταθέσουν στις επιτροπές των Νοσοκομείων και πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. εφόσον δεν διαθέτουν ήδη πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας σε ισχύ. Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Αναπηρίας & Ιατρικής της Εργασίας, μόνο οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στα ΚΕ.Π.Α. αποκλειστικά έως 28/02/2013.

  Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Αττικής οφείλουν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο στο ΚΕ.Π.Α. Αθηνών-Πειραιώς 181, ενώ οι μαθητές της υπόλοιπης επικράτειας στο ΚΕ.Π.Α. της επιλογής τους. Πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις των ΚΕ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr).

  Διαβάστε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου ΕΔΩ

   

   

 •  

  Συμβολική δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου Κερατσινίου


  Οι καθηγητές, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου,
  με ευαισθησία σε θέματα: περιβαλλοντικής, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς

  σας προσκαλούμε

  στις 19-01-2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 π.μ.

  στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας για συμβολική δενδροφύτευση

   

  Η προσφορά των 130 δενδρυλλίων και καλλωπιστικών θάμνων έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και η προμήθειά τους από το Δασικό Φυτώριο Αμυγδαλέζας. Η δεντροφύτευση θα γίνει με τη βοήθεια του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

   

   

   

   

   

   

   

 • Ονειροζούμ H Εφημερίδα του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου

  Η ΟΝΕΙΡΟΖΟΥΜ από εφημερίδα έγινε περιοδικό, κυκλοφόρησε και το 18ο τεύχος της
  (το πρώτο για το σχολικό έτος 2012 - 2013) είναι ΕΔΩ. 

  Βρείτε όλα τα φύλλα της ΟΝΕΙΡΟΖΟΥΜ εδώ

 • ΤΑΞΗ Α΄

  Α1  ΠΟΥΛΟΥΔΗ Μ.
  Α2  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Θ.
  Α3  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Π.
  Α4  ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ Μ.

  ΤΑΞΗ Β'

  Β1ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Β.
  Β2 ΒΟΔΙΝΑΣ Π.
  Β3 ΨΑΡΡΑΣ Μ.
  Β4 ΑΒΡΑΝΑΣ Α.

  ΤΑΞΗ Γ'

  Γ1  ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Μ.
  Γ2  ΣΙΓΓΕΛ Φ.
  Γ3  ΠΑΠΠΑΣ Ι.
  Γ4  ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗ ΑΙΚ.
  Γ5  ΚΟΥΜΑΡΑ Ε.

 • This article deliberately archived as an example.

  As with previous releases, Joomla! provides a unified and easy-to-use framework for delivering content for Web sites of all kinds. To support the changing nature of the Internet and emerging Web technologies, Joomla! required substantial restructuring of its core functionality and we also used this effort to simplify many challenges within the current user interface. Joomla! 1.5 has many new features.

  In Joomla! 1.5, you''ll notice:

  • Substantially improved usability, manageability, and scalability far beyond the original Mambo foundations
  • Expanded accessibility to support internationalisation, double-byte characters and right-to-left support for Arabic, Farsi, and Hebrew languages among others
  • Extended integration of external applications through Web services
  • Enhanced content delivery, template and presentation capabilities to support accessibility standards and content delivery to any destination
  • A more sustainable and flexible framework for Component and Extension developers
  • Backward compatibility with previous releases of Components, Templates, Modules, and other Extensions