Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Φίλτρο
  • Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2020 – 2021

    ~~~~~~~~

    Υποβολή εκ νέου των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28/6 και ώρα 00.01 έως και την Τρίτη 30/6 και ώρα 08.30 &

    Παράταση των ηλεκτρονικών αιτήσεων έως και την Παρασκευή 3/7 - ΝΕΟ

    https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

    Σας ενημερώνουμε ότι λόγω τεχνικού προβλήματος που διαπιστώθηκε στην εφαρμογή e-eggrafes, κατά την προσπάθεια βελτίωσης απόκρισης του συστήματος, είναι απαραίτητο να υποβληθούν εκ νέου οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την Κυριακή 28-06-20 και ώρα 00:01 έως και την Τρίτη 30-06-20 και ώρα 08:30».

     

    Επιπλέον, δίνεται παράταση των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής, Ανανέωσης εγγραφής και Μετεγγραφής σε ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. έως και την Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59».

    ~~~~~~~~

    Από τις 18 Ιουνίου 2020 έως τις 2 Ιουλίου 2020

    https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

    eeggrafes2020 21Από τις 18 Ιουνίου 2020 έως τις 2 Ιουλίου 202 και ώρα 23.59 θα μπορούν όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή της ή να μετεγγραφούν σε οποίαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2020-2021, να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

    https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

    Την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί ως «πρώτος κηδεμόνας» στο ΠΣ myschool με χρήση των κωδικών του ΓΓΠΣ (taxis) συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

  • Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων σχετικά με την ηλεκτρονική εφαρμογή e-εγγραφές

    Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές.

    Προκειμένου να αποφευχθούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

    • Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφέςγίνεται με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως κηδεμόνας στο σχολείο.

    Σε αντίθετη περίπτωση, παρακαλείστε:

    α. να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκτήσετε κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) ή

    β. να πραγματοποιήσετε την αλλαγή στοιχείων του κηδεμόνα άμεσα, δηλώνοντας ως κηδεμόνα τον γονέα/κηδεμόνα που διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Η αλλαγή θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια, μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδα.

    • Η διεύθυνση κατοικίας βάσει της οποίας θα εγγραφεί-κατανεμηθεί ο μαθητής/τρια είναι αυτή η οποία έχει δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Σε περίπτωση που δεν κατοικείτε πλέον στην ίδια διεύθυνση, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με τη σχολική μονάδα όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια και να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά που θα σας ζητήσουν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αλλαγή.
    • Η ακριβής ημερομηνία γέννησης του/της μαθητή/τριας είναι αυτή η οποία έχει ήδη δηλωθεί στο σχολείο και έχει καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα Myschool. Αν υπάρχει θέμα διόρθωσης, παρακαλείστε να την πραγματοποιήσετε άμεσα στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια μετά από επικοινωνία με τη σχολική μονάδαη οποία θα σας ενημερώσει για τις απαραίτητες διαδικασίες.
    • Ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/τριας αναγράφεται σε έγγραφα από το σχολείο, όπως η βαθμολογία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο τέτοιο έγγραφο στη διάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σχολείο να σας δώσουν τον αριθμό.
    • · Η κατανομή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης σε Γενικά Λύκεια γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας τους από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη χωροταξική κατανομή μπορείτε να καλείτε στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
    • Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή e-εγγραφές δεν διατηρεί αρχείο αιτήσεων προηγούμενων ετών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όλα τα στοιχεία που έχουν καταχωριστεί διαγράφονται.
  • Β΄ Φάση Ηλεκτρονικών Εγγραφών στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή E-εγγραφές

    Εκ νέου παράταση της Β φασης ηλεκτρονικών εγγραφών μέχρι την Τετάρτη 3/7

    Παράταση για τη Β' φαση των ηλεκτρονικών εγγραφών μέχρι την Τετάρτη 3/7 στις 23.59

    ~~~~~~~

    Π Α Ρ Α Τ Α Σ Η μέχρι τη Δευτέρα 01/07

    Λόγω τεχνικών προβλημάτων της εφαρμογής e-eggrafesδίνεται παράταση για τη Β’ φάση εγγραφών για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μέχρι τη Δευτέρα 01/07 και ώρα 23.59 

    https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/

    Οι μαθητές/τριες που δεν πρόλαβαν να κάνουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής μπορούν να την υποβάλουν κατά τη δεύτερη περίοδο των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής στο e-εγγραφές από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 (09.00) έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 (23.59).

  • Ηλεκτρονική Αίτηση

    εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής

    μαθητών/-τριών για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

    EGGRAFES afisaΗλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής από τις 22 Μαΐου 2019 (μετά τις 10 π.μ.) έως και τις 17 Ιουνίου 2019 από τον κηδεμόνα που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool με τον δικό του κωδικό ΓΓΠΣ (taxis), στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

    https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/,

  • Παράταση των Ηλεκτρονικών Εγγραφών

    ως την Τετάρτη 6 Ιουνίου

    Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής της «Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής - Δήλωσης Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, μέχρι την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 22.00 (10.00 μ.μ.).

    Περισσότερα για την ηλεκτρονική εγγραφή ΕΔΩ

  • Ενημέρωση για τις εγγραφές

    Από 22/6/2018 έως και 29/6/2018 θα μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της εφαρμογής για το αποτέλεσμα της δήλωσης προτίμησής σας χωρίς δυνατότητα τροποποίησης. Από 27/6/2018 έως και 29/6/2018 για όσους απορρίφθηκαν ή δεν έχουν υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής για λόγους ανωτέρας βίας, θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής-Δήλωσης προτίμησης για τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. μέσω της εφαρμογής.

    Πηγή: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

     

    Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2018-2019.

    https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

    ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

    Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. - ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2018-2019, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.grσυμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 14η Μαΐου και ώρα 10:00 έως την 31η Μαΐου 2018 και ώρα 14:00. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους. Επισημαίνεται ότι α) αναφορικά με τα Γ/σια, Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών οι οποίοι φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 και β) αναφορικά με τις ΣΜΕΑΕ Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που τώρα φοιτούν στη Γ’ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ’ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ./ΕΠΑ.Λ.

    Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής - Δήλωση Προτίμησης υποβάλλουν και οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών που φοιτούν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου , στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ Λυκείου σε Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18.

    Από τη 14η έως την 23η Μαΐου 2018 οι Διευθυντές/ντριες των ΕΠΑ.Λ. θα πρέπει να καταχωρίσουν τον συνολικό αριθμό των Τμημάτων της Α’ Τάξης, των Τμημάτων των Τομέων της Β’ Τάξης και των Τμημάτων των Ειδικοτήτων της Γ’ Τάξης που δύναται να φιλοξενήσει η σχολική τους μονάδα βάσει των αιθουσών διδασκαλίας θεωρητικών μαθημάτων που διαθέτει. Κατά την παραπάνω διαδικασία, πρέπει να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα κάλυψης της διδασκαλίας των εργαστηριακών μαθημάτων από τα Εργαστηριακά Κέντρα.

    Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis). Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους το οποίο δε διαθέτει κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

    Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες κηδεμόνες ή ενήλικοι/ες μαθητές/τριες δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

    Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων/κηδεμόνων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον Δ/ντή / Δ/ντρια της σχολικής μονάδας προκειμένου ο/ η τελευταίος/α να καταχωρίσει τα παραπάνω στοιχεία στο ΠΣ Myschool στα πεδία: Όνομα κηδεμόνα – Επώνυμο κηδεμόνα της Καρτέλας Οικογενειακά Στοιχεία, όπως εμφανίζονται στο ΓΓΠΣ (taxis).

    Οι Διευθυντές/ντριες των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων ή Επαγγελματικών Λυκείων διευκολύνουν τους κηδεμόνες που δηλώνουν αδυναμία να υποβάλουν μόνοι τους την Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης. Η Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής – Δήλωση Προτίμησης υποβάλλεται από τον κηδεμόνα που έχει δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα Μyschool.

    Οι αιτούντες/αιτούσες κατά την είσοδό τους στην εφαρμογή e-εγγραφές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τάξεις, τα μαθήματα επιλογής, την ομάδα προσανατολισμού των ΓΕ.Λ., τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. στις οποίες δικαιούνται να εγγραφούν.

    Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης καταχωρίζονται στοιχεία όπως:

    1. Το e-mail του κηδεμόνα ή του/της ενήλικου/ης μαθητή/τριας

    2. Τα ατομικά στοιχεία του κηδεμόνα

    3. Η τάξη την οποία ολοκλήρωσαν οι μαθητές/τριες και τους δίνει τη δυνατότητα να εγγραφούν στο ΓΕ.Λ.- ΕΠΑ.Λ., το σχολείο προέλευσης και το τελευταίο έτος φοίτησης

    4. α. Η επιλογή για εγγραφή στην Α΄ Τάξη, Β’ Τάξη, Γ’ Τάξη ημερήσιων και εσπερινών ΓΕ.Λ. και Δ’ εσπερινών ΓΕΛ.

    β. Η επιλογή για εγγραφή στην Α’ Τάξη ή στον τομέα της Β’ Τάξης ή στην ειδικότητα της Γ’ Τάξης ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ. ή της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

    5. Η επιλογή έως τριών (3) ΕΠΑ.Λ.

    6. Τα ατομικά στοιχεία του/της μαθητή/τριας

    7. Ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) μαθητή/τριας (ο οποίος αναγράφεται στον έλεγχο προόδου, στο Ατομικό Δελτίο μαθητή κλπ)

    Σημειώνεται ότι:

    Όσοι/όσες μαθητές/τριες έχουν προαχθεί από τάξη του ΕΠΑ.Λ. έχουν προτεραιότητα εγγραφής στη σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν.

    Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ. δεν δηλώνουν σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-εγγραφές, αλλά τοποθετούνται σύμφωνα με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους. Σε περίπτωση που οι περιοχές των σχολείων δεν μπορούν να καθοριστούν στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας ενός/μίας μόνο Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθορίζονται με απόφαση του/της αρμόδιου/ας Περιφερειακού/ης Διευθυντή/ντριας Εκπαίδευσης.

    Οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών και οι ενήλικοι/ες μαθητές/τριες πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάταξή τους σε ΕΠΑ.Λ. προτίμησής τους θα γίνει με βάση τη σειρά προτίμησης που δηλώθηκε και θα γίνει σε Τάξεις, Τομείς και Ειδικότητες που πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.

    Μετά την οριστική κατάταξή τους σε συγκεκριμένο ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.grκαι οφείλουν να παρουσιαστούν για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής προσκομίζοντας όσα δικαιολογητικά απαιτούνται κατά περίπτωση: α. Για τα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων και β. για τα ΕΠΑ.Λ. από την 27η 20η έως την 29η Ιουνίου 2018.

  • Προθεσμίες για την αλλαγή δηλώσεων Ομάδας Προσανατολισμού – Μαθήματος επιλογής

    Οι μαθητές της Β΄ τάξης Γενικού Λυκείου με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι αργότερα της 30ής Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν οριστικά την Αρχική Δήλωση Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού, που έχουν υποβάλει στη σχολική τους μονάδα, προ της λήξης του προηγούμενου διδακτικού έτους σχετικά με την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η ημερομηνία πέρα από την οποία δεν επιτρέπεται η αλλαγή Ομάδας Προσανατολισμού είναι η 30η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.

    Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Γενικού Λυκείου με την έναρ ξη του σχολικού έτους και όχι αργότερα της 20ής Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν οριστικά την Αρχική Δήλω ση Ομάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού,που έχουν υποβάλει στη σχολική τους μονάδα, προ της λήξης του προηγούμενου διδακτικού έτους σχετικά με την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η ημερομηνία πέρα από την οποία δεν επιτρέπεται η αλλαγή Ομάδας Προσανατολισμού είναι η 20η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι αργότερα της 30ής Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν οριστικά την Αρχική Δήλωση που έχουν υποβάλει στη σχολική τους μονάδα, προ της λήξης του προηγούμενου διδακτικού έτους σχετικά με το μάθημα επιλογής που επιθυμούν να διδαχθούν. Η ημερομηνία πέρα από την οποία δεν επιτρέπεται η αλλαγή μαθήμα- τος επιλογής είναι η 30η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.


  • Διαγωνισμός Juvenes Translatores

     

    Ο διαγωνισμός Juvenes Translatores είναι ο ετήσιος μεταφραστικός διαγωνισμός της Γενικής Διεύθυνσης μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςγια 17χρονους μαθητές. 

    Ο διαγωνισμός του 2014 θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου και θα απευθύνεται σε μαθητές που γεννήθηκαν το 1997.

    Τα σχολεία, για να συμμετάσχουν, θα πρέπει πρώτα να εγγραφούν ? από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου.

    Το θέμα γι' αυτή τη χρονιά θα είναι η «ευρωπαϊκή ταυτότητα».

    Τα πρωτότυπα κείμενα του διαγωνισμού συντάσσονται από μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Κάθε μαθητής μπορεί να επιλέξει να μεταφράσει από οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ προς οποιαδήποτε άλλη επίσημη γλώσσα της ΕΕ.

    Για περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/translatores/

     


     

  •  

    Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός



    Η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την Κοσμητεία Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα: ?Αθλητισμός ?Αθλητικό Ιδεώδες?.

    Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία λογοτεχνικά είδη: Ποίημα, Διήγημα και Δοκίμιο και οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν με επιλογή ενός λογοτεχνικού είδους (ποίημα, διήγημα ή δοκίμιο) ή και δύο.

    Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους τριάντα (30) στίχους και τα διηγήματα τις έξι (06) σελίδες. Τα δοκίμια πρέπει να έχουν έκταση από πέντε (05) έως δέκα (10) σελίδες.

    Κάθε έργο υποβάλλεται σε τέσσερα (4) δακτυλογραφημένα αντίτυπα (μέγεθος γραμματοσειράς 12). Σε κάθε έργο, στα αντίτυπα και στο φάκελο αποστολής θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα.

    Μέσα στο αποστολής μαζί με το λογοτεχνικό έργο θα πρέπει να αναγράφονται σε κλειστό φάκελο το ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίας του και το τηλέφωνό του.

    Το κείμενο πρέπει να αποσταλούν απευθείας από τους μαθητές έως την 15η Οκτωβρίου 2014 απλά και όχι συστημένα, στη διεύθυνση: Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.) οδός Τσιμισκή 128 (1ος όροφος -3ο γραφείο) Τ.Κ. 54621 Θεσσαλονίκη,

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310-222288.

     


     


  • Πιστοποίηση μαθητών σε ικανότητες ΤΠΕ

     

    Το έργο για την «Πιστοποίηση Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων συστημάτων πιστοποίησης σε ικανότητες ΤΠΕ που απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

     

    Πληροφορίες προς όλους τους ενδιαφερόμενους και υποστηρικτικό υλικό προετοιμασίας διατίθενται από το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στο portal του έργου http://com2cert.cti.gr/


     


  • Αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Γενικών Λυκείων - Επανέκδοση αποτελεσμάτων α' τάξης


     

    Σας ενημερώνουμε ότι o Σύλλογος Διδασκόντων προέβη σε εκ νέου έκδοση αποτελεσμάτων για την α' τάξη σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 103738/Γ2/03-07-2014 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ «Νομοθετική Ρύθμιση για την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής των μαθητών των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ)». 

     

    Νέα έκδοση αποτελεσμάτων για την α' λυκείου έχει αναρτηθεί στο Σχολείο. 

     


     



  • Λειτουργία Σχολείου κατά τους μήνες Ιούλιο -Αύγουστο


    Κατά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο 2014, το Σχολείο θα είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση του κοινού κάθε Παρασκευή 8.30 - 13.00.

    Λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, το Σχολείο δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 15 Αυγούστου, αλλά την Δευτέρα 18 Αυγούστου.

     

    Υπενθυμίζεται πως το Σχολείο θα είναι ανοικτό για όσους χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τους ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν του υπολογιστές του Λυκείου για την υποβολή του δελτίου τους:

    ως τις 4 ? 7 ? 2014 καθημερινά, και

    μετά τις 4-7-2014 και μέχρι τις 14 ? 7- 2014, την Τρίτη 8-7-2014, την Παρασκευή 11-7-2014 καθώς και την Δευτέρα 14- 7- 2014


     

     

  • Επίδοση απολυτηρίων τίτλων και βεβαιώσεων πρόσβασης

     

    Στις 3 - 7- 2014 ημέρα Πέμπτη από 10.30 έως 12.30 θα δοθούν στους μαθητές της Γ' Λυκείου οι απολυτήριοι τίτλοι, οι βεβαιώσεις πρόσβασηςκαι οι έλεγχοι τελικής επίδοσης. Επίσης, θα δοθούν στους απόφοιτους - υποψήφιους των πανελληνίων εξετάσεων 2014 οι νέες βεβαιώσεις πρόσβασης.

     


     


  • Πρόγραμμα Επαναληπτικών Προαγωγικών Εξετάσεων
    περιόδου Σεπτεμβρίου 2014

    Πρόγραμμα Επαναληπτικών Εξετάσεων

     

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

       
       

    1 ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

     
       

    A'  Λυκείου

     
         

    Ημερομηνία

    Βάρδια:                        9:00-11:00

     
     

    Δευτέρα

    1-Σεπ

    Βιολογία-Πολιτική παιδεία

     

    Τρίτη

    2-Σεπ

    Νεοελ. Λογοτεχνία-Νεοελ.Γλώσσα

     

    Τετάρτη

    3-Σεπ

    Αρχαία

     

    Πέμπτη

    4-Σεπ

    Άλγεβρα

     

    Παρασκευή

    5-Σεπ

    Φυσική

     

    Δευτέρα

    8-Σεπ

    Γεωμετρία

     

    Τρίτη

    9-Σεπ

    Χημεία

     

     


  • Έλεγχοι τελικής επίδοσης σχ. έτος 2013 -2014

     

    Σήμερα, Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 μετά τις 11.00 θα δοθούν οι έλεγχοι τελικής επίδοσης των μαθητών της Α' και της Β' τάξης Λυκείου.


      



  • ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2013 - 2014
    ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΕΛ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

    την Πέμπτη 26 /6 στις 8 μ.μ.

    Αποχαιρετάμε τη σχολική χρονιά που φεύγει?..

    Η θεατρική και η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου μας

    σας καλεί να παρακολουθήσετε

    -Τη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ» του StratievS.

    και

    -Την ταινία μικρού μήκους «ΘΑ ΔΟΥΜΕ» σε σενάριο - σκηνοθεσία των μαθητών

    ?.σε πρώτη προβολή

    eye

    Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου Λυκείου Κερατσινίου

    Υψηλάντου 176, Κερατσίνι

    (πάνω από το πάρκο Πρεσσόφ)

     


     

  • Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2014-2015

    Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

     

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι λυκείου

    Η Σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει τις εισιτήριες εξετάσεις, για την εισαγωγή σπουδαστών στο α΄ εξάμηνο σπουδών, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 οι οποίες θα αρχίσουν την 8η Σεπτεμβρίου 2014.

    Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβληθούν από την 25η Αυγούστου 2013 έως και την 29η Αυγούστου 2014.

    Ο χώρος παραλαβής δικαιολογητικών θα οριστεί από την επιτροπή εισιτηρίων εξετάσεων και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

     Ως απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των υποψηφίων από τον νόμο έχουν ορισθεί:

    1. Έντυπη αίτηση συμμετοχής, η οποία χορηγείται από το Τμήμα

     2. Επικυρωμένο τίτλο απόλυσης από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας του υποψηφίου (τίτλος ενιαίου Λυκείου ή Γενικού Λυκείου ή εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού

     Όσοι από τους υποψήφιους κατέχουν τίτλο μέσης εκπαίδευσης αλλοδαπής, οφείλουν να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο:

     α) τον τίτλο της απόλυσής τους μεταφρασμένο από την ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Επίσης γίνονται δεκτές μεταφράσεις που γίνονται από δικηγόρο που έχει το δικαίωμα μετάφρασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν.Δ. 3026/1954.

     β) Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας από την οποία να προκύπτει ότι ο τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχουν τους παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας αυτής.

     Απαραίτητη η επίδειξη από τον υποψήφιο της ταυτότητάς του ή του διαβατηρίου του (VISA) ή της άδειας παραμονής του αν διαμένει στην Ελλάδα.

     3. Αστυνομική ταυτότητα.

     4. Δύο φωτογραφίες τύπου Αστυνομικής Ταυτότητας

      

    Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μπορούν επίσης να σταλούν στην Επιτροπή παραλαβή δικαιολογητικών, εντός των ανωτέρω ημερομηνιών, με συστημένη επιστολή των ΕΛΤΑ ή Υπηρεσία Ταχυμεταφορών, με σχετική εξουσιοδότηση (Courier), για την κατάθεση των δικαιολογητικών και την παραλαβή του δελτίου εξεταζομένου.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από την επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων, μετά την λήξη υποβολής των δικαιολογητικών.

    Προϋπόθεση για την εγγραφή των επιτυχόντων κατόχων τίτλου απόλυσης αλλοδαπής είναι η βεβαίωση του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. ή πιστοποιητικό τουλάχιστον Β2 (Γ΄) του κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα.

    Η Βεβαίωση αυτή δεν απαιτείται αν ο εισαγόμενος έχει τίτλο απόλυσης από Κυπριακό Σχολείο ή τίτλο απόλυσης από ξένο σχολείο από τον οποίο προκύπτει ότι έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς και το μάθημα της ελληνικής γλώσσας.

    Οι επιτυχόντες που δεν έχουν κατά το έτος εισαγωγής την ανωτέρω βεβαίωση μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους τον αμέσως επόμενο χρόνο από την εισαγωγή τους, αφού θα έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση αυτή. Σε αντίθεση περίπτωση ο εισαγόμενος χάνει το δικαίωμα εγγραφής του.

     


     


  • Επίδοση ελέγχων



    Οι 
    έλεγχοι επίδοσης β' τετραμήνου των μαθητών θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες τους

     

    την Πέμπτη 22 Μαϊου και ώρα 11.45 π.μ. 

     


     

  •  

    Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους

     

     

    Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ συμμετέχοντας στην ευρύτερη κίνηση ευαισθητοποίησης των πολιτών και των μαθητών πάνω σε ζητήματα πολιτισμικής ετερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης προκηρύσσει Διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: ?Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο?.

     

    Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές σχολικών μονάδων Δ/νσης Εκπ/σης.

     

    Η ταινία θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις παρακάτω προδιαγραφές:

     

    • Να είναι Μυθοπλασία ή Κινούμενα σχέδια (animation) ή Πειραματική και να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα επτά (7') λεπτά.

    • Η διαχείριση του θέματος της ταινίας είναι ελεύθερη στην κρίση, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο των δημιουργών. Δεν υπάρχει περιορισμός στον τρόπο με τον οποίο θα γυριστεί.

    • Η ταινία θα πρέπει να αποσταλεί σε DVD (PAL) μέχρι και την Παρασκευή 11.04.2014 με ταχυμεταφορά (courier) με την ένδειξη για τον διαγωνισμό φιλμ του ΕΠΑΔΙΠΕ στην παρακάτω διεύθυνση:          

                         Αρμενοπούλου 34

    54 635 Θεσσαλονίκη

    (4ος όροφος)

    Υπόψη κ. Βίκης Παπαγρηγορίου

    τηλ. Επικοινωνίας 2310243083

    • Στην ταινία όπως και στο φάκελο αποστολής θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του υπευθύνου (δηλ. ενός ενήλικου για επικοινωνία, δασκάλου ή καθηγητή), καθώς και τα στοιχεία του σχολείου με πλήρη διεύθυνση και τηλέφωνα επικοινωνίας.

    • Αν η ταινία επιλεγεί για να προβληθεί σε θεατρική προβολή, θα πρέπει να αποσταλεί μια κόπια προβολής σε σκληρό δίσκο ή σε USBflashMemoryStick

     

    Η αποστολή της ταινίας σημαίνει και αποδοχή της κρίσης της Επιτροπής (για προβολή ή μη προβολή της ταινίας)

     

    Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://paratiritirio.web.auth.gr και τηλ 2310-243083


     


  • Συγκέντρωση ειδών διατροφής για «
    Tο χαμόγελο του παιδιού»

     

     

    Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει της επικείμενης εορταστικής hamogeloπεριόδου του Πάσχα, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που ο Σύλλογος υποστηρίζει καθημερινά μέσωτων Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας.

     

    Ο ανωτέρω Οργανισμός, προκειμένου να ξεκινήσει την κινητοποίηση για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επικαλείται και πάλι την υποστήριξη, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, της μαθητικής κοινότητας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

     

    Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα αναλάβουν δράση θα συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

     

     

    Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:

     

    • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα, αλεύρι, χυμούς.

    • Είδη βρεφικής φροντίδας: πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες περιποίησης βρεφών.

    • Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.

    • Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης.

    • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη.

     

     

    Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 04-04-2014.

     

    Παρακαλούνται οι Σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση αυτή, να επικοινωνήσουν (με τα σημεία συγκέντρωσης των εν λόγω ειδών) στα τηλέφωνα που ακολουθούν:

     

    1. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αμαρουσίου - Τηλ. επικοινωνίας : 210-6095844

    2. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Ιλίου - Τηλ. επικοινωνίας:210-5781060 & 210-5747714

    3. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Θεσσαλονίκης -Τηλ. επικοινωνίας:2310-250160

    4. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πάτρας - Τηλ. επικοινωνίας:2610-332499

    5. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Πύργου Ηλείας - Τηλ. επικοινωνίας:26210-81040

    6. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κορίνθου - Τηλ. επικοινωνίας:27410-32628

    7. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Τρίπολης - Τηλ. επικοινωνίας:2710-234154

    8. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Χαλκίδας - Τηλ. επικοινωνίας:22210-79788

    9. Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Κέρκυρας - Τηλ. επικοινωνίας:26610-20890

     

    Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο εξής τηλέφωνο: 210-5781060 κ. Σχίζα Τάνια.

     

     

  •  

    Επίδοση ελέγχων
    Gradesreport



    Οι έλεγχοι επίδοσης α' τετραμήνου των μαθητών θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες τους

    την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 μ.μ. 

    Οι γονείς και κηδεμόνες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους καθηγητές κάθε μαθήματος για την πρόοδο των παιδιών τους. 

     


     

  •  

    24ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2014

     

     

    Αίτηση συμμετοχής: μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

    Διεξαγωγή διαγωνισμού: Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

     


  • Κοπή παραδοσιακής βασιλόπιτας

    vasilopita1 

    Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, μαθητές και καθηγητές γιορτάσαμε την έναρξη της νέας χρονιάς με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.


    vasilopita3

    Κάθε τμήμα έκοψε τη δική του βασιλόπιτα. Ο "τυχερός" στον οποίο έτυχε το φλουρί κέρδισε δώρο ένα στικάκι - προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

    Πίτα έκοψε και ο Σύλλογος Καθηγητών. Το τυχερό φλουρί συνοδευόταν από ένα βιβλίο - δώρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και το κέρδισε η Διευθύντριά μας. 

     


     

  • Βράβευση μαθητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού
    για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2014

    H εκδήλωση "Βράβευση μαθητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2014" την Κυριακή 19/1/2014, 9.30-13.00, στο Ευγενίδειο στην Αθήνα, προστέθηκε στο πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων του ΠΣΔ στην ιστοσελίδα http://vod.sch.gr/video/iptv/646.

    Όσοι εκπαιδευτικοί, μαθητες και γονείς δεν μπορούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση από την ανωτέρω διεύθυνση.



  • Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προσφορών τετραήμερης εκδρομής Γ' Λυκείου στο Βόλο.

    Προθεσμία υποβολής κλειστών προσφορών μέχρι Δευτέρα 20/01/2014 και ώρα 12.00



  • 18ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ»

     

    Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη διεξαγωγή του 18ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ», που διοργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, και θα πραγματοποιηθεί

    από 21 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου 2014 (αρχική φάση του διαγωνισμού)

    και στις 05 Απριλίου 2014 (τελική φάση του διαγωνισμού).

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού (Απόδημος Ελληνισμός).

    Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.lysias.gr ή να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού στο τηλέφωνο 210-6186000 (εσωτερικό. 0523) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@lysias.gr

    lysiastrial


     

  • 1ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Βιντεομουσεία 2014

    με θέμα «Ο κόσμος γύρω μας - ο κόσμος όπως τον ζούμε!»

    Tο Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκηρύσσει τον 1ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Βιντεομουσεία 2014 με θέμα « Ο κόσμος γύρω μας - ο κόσμος όπως τον ζούμε!»

    Οι ταινίες «βιντεομουσεία» είναι ταινίες μικρού μήκους με θέματα που οι μαθητές θεωρούν σημαντικά για την ομάδα τους, για τη δική τους νεανική ζωή, θέματα που θα ήθελαννα τα δείξουν στους εφήβους του αύριο. Κάθε ομάδα μαθητών θα πρέπει να αποτυπώσει σε βίντεο μέγιστης διάρκειας 5 λεπτών, «κάτι που κατά τη γνώμη της, αξίζει να διασωθεί, να διαφυλαχθεί σε ένα φανταστικό-εικονικό μουσείο για τους εφήβους του μέλλοντος». Δημιουργικά, σοβαρά, αστεία, πρωτότυπα ? τα πάντα από την καθημερινότητα των νέων μπορούν να αποτελέσουν θέμα παραγωγής μιας τέτοιας ταινίας, που θα πρέπει να γυριστεί με ντοκιμαντερίστικη ματιά, π.χ. το παγκάκι έξω από σχολείο, το μουσικό συγκρότημα της τάξης, το γειτονικό δάσος που κάηκε, ένα παιχνίδι που αρέσει, η πλατεία που συχνάζουν, ο περιπτεράς, τα graffiti που ζωγράφισαν στην πλατεία ή ακόμα ο τρόπος που βιώνουν τον κόσμο γύρω τους στις σημερινές συνθήκες ζωής. Η μικρή διάρκεια των ταινιών κατευθύνει στην επιλογή ενός κυρίως θέματος σε κάθε ταινία.

    Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές-τριες η ευκαιρία να συνεργαστούν πάνω σε μια δημιουργική δραστηριότητα, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, να γίνουν κριτές και ερευνητές του άμεσου προσωπικού τους περιβάλλοντος και να παρατηρήσουν με κριτική ματιά την καθημερινότητά τους.

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες πέντε τουλάχιστον μαθητών, από Δημοτικά Σχολεία (Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού), Γυμνάσια και Λύκεια. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν. Δεν γίνονται δεκτές ατομικές συμμετοχές.

    Όλα τα είδη είναι ευπρόσδεκτα: με βάση το ντοκιμαντέρ, μπορούν να συνδυαστούν στοιχεία ρεπορτάζ, μαρτυρίας, μη λεκτικής καταγραφής, κινούμενων σχεδίων ακόμα και δραματοποίησης αρκεί να αποδίδουν την προσωπική ματιά και εμπειρία της ομάδας πάνω στο θέμα.

    Η ταινία ενδέχεται να προβληθεί σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και για τον λόγο αυτό όπου υπάρχει ελληνικός λόγος θα πρέπει να συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους (οι μαθητές μπορούν να απευθυνθούν σε καθηγητές Αγγλικών ή να αναζητήσουν τη δυνατότητα υποτιτλισμού σε απλά λογισμικά ψηφιακού μοντάζ ).

    Η μουσική που θα χρησιμοποιηθεί για τις ταινίες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ελεύθερη δικαιωμάτων. Οι μαθητές μπορούν να γράψουν τη δική τους μουσική ή να αναζητήσουν δωρεάν μουσική, χωρίς πνευματικά δικαιώματα, σε πολλούς ειδικούς ιστότοπους (nonroyaltymusic).

    Τύπος αρχείου: mp4 .mov ή avi

    Διαστάσεις: 720 x 576 ή 1080 x 720 ή 1920 x 1080

    Διάρκεια:2?- 5? λεπτά + 1? για τίτλους τέλους

    Ταινίες που δεν θα είναι στις παραπάνω προδιαγραφές, δεν θα γίνονται δεκτές.

    Διακρίσεις- Βραβεία:

    • Οι δέκα ταινίες που θα βραβευτούν:

    -θα προβληθούν στην τελετή λήξης που θα γίνει στην Αθήνα τoν Ιούνιο 2014

    -θα αναρτηθούν στην πλατφόρμαβίντεο του Κέντρου Καρπός

    -θα αποτελέσουν μέρος δράσεων διανομής και κριτικής από μαθητές-τριες άλλων σχολείων ως παραδείγματα για συζήτηση

    -θα αναρτηθούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

    - θα προβληθούν στη ζώνη της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

    • Οι ομάδες που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν σε μια ημέρα ειδικών κινηματογραφικών εργαστηρίων για προχωρημένους.

    Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από επαγγελματίες κινηματογραφιστές και εκπαιδευτικούς με εμπειρία στις δραστηριότητες πολιτισμού και οπτικοακουστικής παιδείας.

    Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ηλεκτρονικής αίτησηςμέχρι την Δευτέρα7 Απριλίου 2014στο info@karposontheweb.org Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ολοκληρωμένης ταινίας είναι η Δευτέρα28 Απριλίου 2014, ώρα 12:00 (πέντε τουλάχιστον ονόματα μαθητών-τριών που συνεργάστηκαν, θα πρέπει να εμφανίζονται στους τίτλους των συντελεστών της ταινίας).

    Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.karposontheweb.org

    και στο τηλέφωνο 210-6850445 (Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-17:00)


     


  • 3ος Πανελλαδικός Μαθητικός Διαγωνισμός Φιλοσοφικού Δοκιμίου

    Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (ΚΕΣ) και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.)διοργανώνει τον 3ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου υπό το γενικό θέμα: «Το φιλοσοφικό πρόβλημα της γνώσης».

    Ο Διαγωνισμός, που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείου θεωρητικής κατεύθυνσης (δεναποκλείονται ενδιαφερόμενοι μαθητές άλλων κατευθύνσεων ή τάξεων του Λυκείου) και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

    Για περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τον κανονισμό διεξαγωγής και την προκήρυξη, την εξεταστέα ύλη, τα θεματικά πεδία και την προτεινόμενη βιβλιογραφία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα 

    http://www.philosophy.upatras.gr/competition/.

    Οι μαθητές, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν μέσω του σχολείου τους, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 17 Ιανουαρίου 2014 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν.



  • Τοπικός Διαγωνισμός ΕΚΦΕ Πειριά - Νίκαιας

    Στο πλαίσιο του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014», το ΕΚΦΕ Πειραιά ? Νίκαιας οργανώνει και φέτος τον Τοπικό Διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 από ώρα 9:30 ? 13:30 στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ ? Ακροπόλεως 53 Νίκαια.

    Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο χώρο του ΕΚΦΕ το Σάββατο μέχρι τις 09.30. Ο διαγωνισμός θα αρχίσει στις 10:00 και θα λήξει στις 13.30 με δύο δεκάλεπτα διαλείμματα.

    Η κάθε ομάδα διαγωνιζομένων να έχει οπωσδήποτε μαζί της αριθμομηχανή τσέπης. Επειδή η φύση των πειραμάτων είναι τέτοια που ενδέχεται να λερωθούν τα ρούχα των μαθητών παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να έχουν μαζί τους εργαστηριακή ποδιά ή κάτι αντίστοιχο.

     

    Διαβάστε σχετική προηγούμενη ανάρτηση ΕΔΩ

     


     

     

     

  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση δράσης προληπτικής ιατρικής (Τεστ ΠΑΠ, Γυναικολογικός έλεγχος)
    σε γυναίκες ανασφάλιστες, άνεργες, οικονομικά αδύνατες
    στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

     

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για την πραγματοποίηση Τεστ Παπ και γενικότερου γυναικολογικού ελέγχου σε γυναίκες της περιοχής που αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά κ.α.

    Η επαφή με την κοινότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί 20 και 21 Νοεμβρίου και θα απευθυνθεί σε  15 με 20 άτομα.

    Η αντιπροσωπεία του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού θα μπορεί να φιλοξενηθεί  στο κτήριο της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, Αφάρα & Αναλήψεως, Δραπετσώνα, στο ισόγειο σε ξεχωριστό γραφείο με όλες τις ανέσεις και τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.

    Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Ταμπουρατζή Ιωάννα, κοινωνική λειτουργό, στα τηλέφωνα : 2104615337-2104630145


     


  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     

    Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος των Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσκαλούν γονείς, κηδεμόνες και μαθητές

    τηνΤετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17.00

    στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας προκειμένου να σας ενημερώσουν για τα παρακάτω θέματα:

    1. Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου και δραστηριότητες κατά το σχολικό έτος 2013 ? 2014.

    2. Νέο Λύκειο (ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για την Α? Λυκείου)

    Θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

     Πρόσκληση Ενημέρωσης



     


  • Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία και τον Διαβήτη

     

    Ο Δήμος Κερατσινίου ? Δραπετσώνας

    διοργανώνει ημερίδα με θέμα:

    «Παιδική Παχυσαρκία-Διαβήτης: η αντιμετώπισή τους μέσω διατροφής και άθλησης»

    την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18.00

    στο Πολιτιστικό Κέντρο «Α. Σαμαράκης»

     

    και προσκαλεί γονείς και μαθητές να παρακολουθήσουν. εισηγήσεις όπως η επίδραση των συνθηκών διαβίωσης, οι διατροφικές συνήθειες που οδηγούν στην παχυσαρκία και την εμφάνιση του Σακχαρώδη διαβήτη τύπου Α και Β, καθώς και η αδιάρρηκτη σχέση της άσκησης στην υγεία των παιδιών και των ενηλίκων και να θέσουν ερωτήματα σε ζητήματα που τους απασχολούν.

     

    Όσοι από το κοινό το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν μέτρηση σακχάρου.

     

    Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της ημερίδας.

  •  


     

    Ενημέρωση

     

    Ευχαριστούμε τα τουριστικά γραφεία που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση της εκδρομής και η αρμόδια επιτροπή δεν προχώρησε σε αποσφράγγιση και αξιολόγηση των προσφορών.


     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

    ΓΙΑ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ»

    ΣΧΕΤ. : Γ2/129287/02-12-2011 Απόφαση ΥΠΕΠΘ ΦΕΚ 2769 τ. Β΄

     

    Στο πλαίσιο της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, το 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου προτίθεται να διοργανώσει μια πενθήμερη εκδρομή:

    Προορισμός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ή ΒΟΛΟΣ

    Προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων: Στην εκδρομή αυτή θα λάβουν μέρος περίπου 57 έως 62 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές.

    Διάρκεια και ημερομηνίες πραγματοποίησης εκδρομής: Η εκδρομή θα έχει διάρκεια πέντε (5) ημερών και το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να πραγματοποιηθεί είναι από 9/12/2013 έως 13/12/2013.

    Μεταφορικό μέσο: Κατά προτίμηση ως μεταφορικό μέσο θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία (πούλμαν).  Αυτά θα πρέπει να πληρούν τους προβλεπόμενους από το νόμο όρους και προϋποθέσεις (καταλληλότητα οχήματος, ελαστικά σε καλή κατάσταση, δελτίο τεχνικού ελέγχου ΚΤΕΟ, επαγγελματική άδεια οδήγησης του οδηγού, ζώνες ασφαλείας κ.λ.π.) και με έμπειρους και συνεργάσιμους οδηγούς. Τα λεωφορεία θα βρίσκονται στη διάθεση των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου καθ? όλη τη διάρκεια της εκδρομής για τις μετακινήσεις τους για εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς λόγους (εκδρομές, βραδινές μετακινήσεις, επισκέψεις στην πόλη) Οι τυχόν τροποποιήσεις του προγράμματος θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο από τους συνοδούς καθηγητές.

    Ως 2η επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τρένο (Intercity) για τη μετακίνηση από την πόλη αναχώρησης προς την πόλη προορισμό και αντίστροφα. Η μεταφορά στον αντίστοιχο σιδηροδρομικό σταθμό θα γίνει με πούλμαν.

    Δεχόμαστε ξεχωριστές προσφορές για καθένα από τα δύο μεταφορικά μέσα.  

    Διαμονή:

    • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (πρωϊνό και βραδυνό) σε ξενοδοχείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης / του Βόλου από Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου ως και Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013.
    • Η διαμονή να είναι σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με κανονικό κρεβάτι (μισά ? μισά) και τέσσερα (4) μονόκλινα για τους συνοδούς.
    • Επιθυμούμε όλα τα δωμάτια να βρίσκονται συγκεντρωμένα στο ίδιο κτίριο σε ένα ή το πολύ δύο ορόφους. Το ξενοδοχείο να είναι τριών και πάνω αστέρων. Θα θέλαμε το ξενοδοχείο να διαθέτει χώρο / αίθουσα όπου θα μπορούν οι μαθητές να περάσουν μια βραδιά εκεί.
    • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση πρέπει να έχουμε τους αριθμούς των δωματίων του ξενοδοχείου, ώστε να γίνει η κατανομή των μαθητών στα συγκεκριμένα δωμάτια

     

    Στο πρόγραμμα μας επιθυμούμε να περιλαμβάνονται οι επισκέψεις ? περιηγήσεις:

    Θεσσαολονίκη

    • Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας ?Βέροια ? Νάουσα, Έδεσσα
    • Λευκός Πύργος, Ροτόντα, Αψίδα Γαλέριου (Καμάρα), Βυζαντινά τείχη, Αγορά Καπάνη, Άνω Πόλη, Λαδάδικα, Σιδηροδρομικός σταθμός
    • Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
    • Χαλκιδική
    • Δίον (αρχαιολογικός χώρος και μουσείο)

     

    Βόλος

    • Πήλιο
    • Τρίκαλα ? Μετέωρα
    • Παλιά συνοικία, Σιδηροδρομικό σταθμό, Πάρκο Άναυρου
    • Αρχαιολογικός χώρος Διμηνίου ή αρχαιολογικός χώρος Σέσκλου

     

    Το πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί οριστικά με το πρακτορείο.

     

    Επιθυμούμε επίσης,

    • Υποχρεωτική Ασφάλιση Ευθύνης Διοργανωτή, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία, καθώς και πρόσθετη προαιρετική ασφάλιση για περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας μαθητή ή συνοδού καθηγητή.
    • Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών
    • Τουλάχιστον 5 δωρεάν συμμετοχές μαθητών

     

    Σημειώνουμε ότι:

    1. Οι προσφορές θα αξιολογηθούν όπως προβλέπει ο νόμος ενώπιον επιτροπής καθηγητών, αντιπροσώπων των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
    2. Θα πρέπει να αναφέρεται η τελική συνολική τιμή της εκδρομής και η επιβάρυνση ανά μαθητή μαζί με τον Φ.Π.Α.
    3. Στην προσφορά θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα του ξενοδοχείου (ξενοδοχείων), αριθμός δωματίων και οι παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες.

     

     

    Τα ενδιαφερόμενα τουριστικά γραφεία καλούνται να υποβάλουν στη Διεύθυνση του Σχολείου σφραγισμένες προσφορές το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 15-11-2013 και ώρα 11:00. Οι προσφορές θα περιγράφουν αναλυτικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις επιπλέον ενδεχόμενες βελτιωτικές προτάσεις, και θα είναι σύμφωνες με τη σχετική νομοθεσία.

    Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή την Δευτέρα 18-11-2013 και ώρα 13:15 στο Γραφείο της Διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου.

    Το σχολείο θα επιλέξει την καταλληλότερη προσφορά με κριτήρια: οικονομικά και ποιοτικά.

     

    Κάθε προσφορά θα συνοδεύεται απαραιτήτως από υπεύθυνη δήλωση κατοχής του ειδικού σήματος λειτουργίας του τουριστικού πρακτορείου, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ. Επιπλέον, στον φάκελο της προσφοράς θα επιθυμούσαμε να υπάρχει  CD με την προσφορά σε ηλεκτρονική μορφή (doc ή pdf), ώστε να είναι εύκολη η ανάρτηση της στο διαδίκτυο.

     

  •  

    2ος Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας
    με θέμα: «Θάλασσα πλατιά. Σ? αγαπώ γιατί μου μοιάζεις»

     

    Ο Δήμος Κερατσινίου ? Δραπετσώνας προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον 2ο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό, ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές όλων των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, και μπορούν να συμμετέχουν είτε ομαδικά -ανά τμήμα ή τάξη- ή μεμονωμένα, με το εξής θέμα: «Θάλασσα πλατιά. Σ΄αγαπώ γιατί μου μοιάζεις».

    Ο Διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλλει μέσω της τέχνης στην έκφραση των συναισθημάτων και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το θέμα που ο Δήμος μας επέλεξε . Τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στο παραπάνω διαγωνισμό θα πρέπει να φέρουν τα έργα των μαθητών που συμμετέχουν, μέχρι τις 30 Απριλίου 2014 στο Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου μας, ενώ η εκδήλωση με τις παρουσιάσεις των έργων τους και τις βραβεύσεις θα προγραμματιστεί για το 1ο δεκαήμερο του Ιουνίου 2014 σε σχετική εκδήλωση .

    Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν με ζωγραφική, γλυπτική, κολλάζ, φωτογραφία, art video,animation, συνθέσεις-κατασκευές χώρου, θεατρική παράσταση, ποίημα, πεζογράφημα ή οτιδήποτε άλλο δημιουργικό που μπορούν αυτοί να σκεφτούν, ατομικά ή ομαδικά.

    Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από 5μελή Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τους:

    - Πέτρο Καψοκόλη ? Αντιδήμαρχο Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης

    - Αργυρώ Αναγνωστάκη ? Υπεύθυνη Δράσεων Πολιτισμού του Δήμου

    - Γιώργο Μακρίδη ? Διευθυντή 3ου Λυκείου Κερατσινίου

    - Κική Κοκκίνου & Νίκο Αθανασάκο ? Καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές προσωπικότητες του Δήμου μας.



    Σας επισημαίνουμε ότι όλα τα έργα δεν θα τα επιστρέψουμε στα σχολεία και θα διατηρήσουμε ως Δήμος το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουμε για πολιτιστικούς λόγους (εκδηλώσεις) σε Δημοτικούς χώρους.

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μόνο έργα ζωγραφικής των μαθητών που θα λάβουν μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό πρέπει να τα έχουμε ως τις αρχές Δεκεμβρίου γιατί ο Δήμος μας προτίθεται να εκδώσει Ημερολόγιο προβάλλοντας τα έργα των μαθητών των σχολείων.

     


     

     


  • 28
    ηΟκτωβρίου 1940

      

    Η Διευθύντρια κ. Βασιλειάδου Χρυσούλα και ο Σύλλογος Διδασκόντων Καθηγητών του σχολείου μας σας προσκαλούν
    την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:00 π.μ
    στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου και στην τελετή απονομής  αριστείων - βραβείων για το σχολικό έτος 2012 - 2013. 


     


  • Προκήρυξη υποτροφιών του Βαρβακείου Ιδρύματος

     

    Το Βαρβάκειο Ίδρυμα προκηρύσσει διαγωνισμό για τη χορήγηση είκοσι τριών (23) υποτροφιών εσωτερικού κατά το σχολικό και ακαδημαϊκό έτος 2013 ? 2014, που θα δοθούν σε βάρος των εσόδων του Ιδρύματος ως εξής:

    α) Δέκα (10) σε απόφοιτους Δημοσίου Δημοτικού που γράφτηκαν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2013 ? 2014 στην Πρώτη (Α') τάξη Δημοσίου Γυμνασίου,

    β) Δέκα (10) σε απόφοιτους Δημοσίου Γυμνασίου που γράφτηκαν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2013 ? 2014 στην Πρώτη (Α') τάξη Δημοσίου Λυκείου,

    γ) Τρεις (3) σε απόφοιτους Δημοσίου Λυκείου που φοιτούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και έχουν εγγραφεί για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2013 ? 2014 στο Πρώτο (Α') εξάμηνο σπουδών.

    Απαραiητη προϋπόθεση αυμμετοχής όλων των υποψηφίων oτο διαγωvισμό είναι η ύπαρξη οικοvομικής αδυναμίας που θα πισrοποιείται από το εκκαθαριστικό σημείωμα της οικείας ΔΟΥ για τo δηλωμέvo ατoμικό και οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013, τo oποίo δεν Θα υπερβαίνει τo ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ για οικογένεια μέχρι τεσσάρων μελών, προσαυξανόμενοκατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Ως δηλωθέν εισόδημα λογίζεται κάθε εισόδημα από οποιαδήποτε αιτία ή πηγή, ανεξαρτήτως αν φορολογείται.

    Oι uπoψήφιοι θα εξεταστούν ως εξής:

    1. Οι μαθητές της Α' Γυμνασίου στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα (Διδακτέα ύλη ΣΤ' Δημοτικού σχολικού έτους 2012 ? 2013)

    2. Οι μαθητές της Α' Λυκείου στα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Διδακτέα ύλη Γ' Γυμνασίου σχολικού έτους 2012 ? 2013)

    3. Οι σπουδαστές Α' εξαμήνου των ΑΕΝ στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και τη Νεοελληνική Γλώσσα (Διδακτέα ύλη Γ' Λυκείου Γενικής Παιδείας σχολικού έτους 2012 ? 2013)

    Η βαθμολογική κλίμακα είναι 0-20. Επιτυχών θεωρείται εκείνος που συγκεντρώνει μέσο όρο βαθμολογίας και στα δύο μαθήματα τουλάχιστον δεκατέσσερα (14).

    Από το σύνολο των επιτυχόντων και των τριών κατηγοριών θα προτιμηθούν κατά τη σειρά βαθμολογίας τους τέσσερις (4) που έχουν γεννηθεί στα Ψαρά ή να κατάγονται από τον έναν ή και τους δύο γονείς από τα Ψαρά, γενέτειρα του Ιωάννη Βαρβάκη. Οι εν λόγω υποψήφιοι θα προηγηθούν κατά τη σεριά βαθμολογίας τους στους πίνακες επιτυχόντων ανεξάρτητα από τη βαθμολογία των υπολοίπων.

    Η χορηγούμενη υποτροφία θα είναι μηνιαίως 200,00 ευρώ.

    Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 16 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 9.00 π.μ. στο διδακτήριο της Βαρβακείου Σχολής στο Π. Ψυχικό (Μουσών 20 και Παπαδιαμάντη)

    Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να υποβάλλουν τις σχετικές έντυπες αιτήσεις στο Βαρβάκειο Ίδρυμα, Ιπποκράτους 2 και Ακαδημίας (4ος όροφος) ? Αθήνα ? το αργότερο μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2013.

    Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καιπερισσότερες πληροφορίες.


     

     

  • 74ος Μαθητικός διαγωνισμός Ο ΘΑΛΗΣ

     Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

    Εξεταστικό κέντρο ΠΕΙΡΑΙΑ: Ιωνίδειος Σχολή, Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς τηλ 21041175291

     

    74ος Μαθητικός διαγωνισμός στα μαθηματικά

     Ο ΘΑΛΗΣ

    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

     

    ATTIKH  Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

    18ο ΓΕΛ Αθηνών

    2105246026

    Δαίρπφελδ 11 & Λεωφ. Ιωνίας, Αθήνα

    Πειρ/κο Παν/μιου Αθηνών

    2103612761

     

    Σκουφά 43, Αθήνα

    16ο  Γυμνάσιο Αθηνών

     

    2106914846

    Πανόρμου και Λαρίσης 47 Αμπελόκήποι

    43ο ΓΕΛ Αθηνών

     

    2109703319

    Ασπρογέρακα 2, Αθήνα

     

    ATTIKH  Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

    2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας

    2102793541

    Ανδρέα Κάλβου 103, Ν. Ιωνία

    2ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής

    2106081953

    Υακίνθου 25, Αγ. Παρασκευή

    1ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου

    2106812433

    Καλλισπέρη & Διονύσου, Χαλάνδρι

    Σχολή Μωραΐτη

    210-6722340

    Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου, Ψυχικό

    Πρότυπο ΓΕΛ Αναβρύτων

    2108012944

    Λεωφ. Κηφισίας 184, Κηφισιά

    Pierce College

    2106009800-9

    Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή

    Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

    2106712274

    Ψυχάρη 10, Ν. Ψυχικό

     

    ATTIKH Γ΄  ΑΘΗΝΑΣ

    1ο Γυμνάσιο Πετρούπολης

    2105013116

    Ανατ. Ρωμυλίας & Θεσσαλίας, Πετρούπολη

    1ο ΓΕΛ Πετρούπολης

    2105023443

    Ανατ. Ρωμυλίας & Θεσσαλίας, Πετρούπολη

     

    ATTIKH  Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ

    8ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης

    2109319990

    25ης Μαρτίου 2, N. Σμύρνη

    Ευαγγελική Σχολή  Ν. Σμύρνης

    2109316748

    Λέσβου 4, Ν. Σμύρνη

    1Ο ΓΕΛ Ελληνικού

    2109628872

    Εθνάρχου Μακαρίου 7, Ελληνικό

    4Ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης

    2109622860

    Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη

    12Ο Γυμνάσιο Καλλιθέας

    2109561087

    Κρέμου 43, Καλλιθέα

     


     

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ

    1ο Γυμνάσιο Παλλήνης

    210 6665940

    16ο χλμ. Λεωφ. Μαραθώνα, Παλλήνη

    7ο ΓΕΛ Αχαρνών

    2102443656

    Λιοσίων 44, Αχαρνές (Μενίδι)

    1ο ΓΕΛ Κορωπίου

    2106622282

    Πλατεία Μερκούρη, Κορωπί

     

    ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    4ο Γυμνάσιο Ελευσίνας

    2105542066

    Χατζηδάκη & Νικολαΐδη, Ελευσίνα

     

    ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ιωνίδειος Σχολή

    2104175291

    Σωτήρος Διός 17, Πειραιας

     

  •  

    Διαγωνισμός Juvenes Translatores

     

    Διαγωνισμός της Γενικής Διεύθυνσης μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα ?Διαγωνισμός Juvenes Translatores?, επιβράβευση των καλύτερων νεαρών μεταφραστών στην Ευρώπη ? σχέδιο για την προώθηση της πολυγλωσσίας και την εξοικείωση με τη μετάφραση στους μαθητές των Λυκείων.

    Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές που γεννήθηκαν το 1996.

    Τα πρωτότυπα κείμενα του διαγωνισμού συντάσσονται από μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
    Κάθε μαθητής μπορεί
    να επιλέξει να μεταφράσει από οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ προς οποιαδήποτε άλλη επίσημη γλώσσα της ΕΕ.

    Οι γλώσσες αυτές είναι:

    αγγλικά (EN), βουλγαρικά (BG), γαλλικά (FR), γερμανικά (DE), δανικά (DA), ελληνικά (EL), εσθονικά (ET), ιρλανδικά (GA), ισπανικά (ES), ιταλικά (IT), κροατικά (HR)*, λετονικά (LV), λιθουανικά (LT), μαλτέζικα (MT), ολλανδικά (NL), ουγγρικά (HU), πολωνικά (PL), πορτογαλικά (PT), ρουμανικά (RO), σλοβακικά (SK), σλοβενικά (SL), σουηδικά (SV), τσεχικά (CS) και φινλανδικά (FI).
    *
    Κράτος μέλος της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2013

     

    Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό δελτίο εγγραφής στον ιστότοπο http://ec.europa.eu/translatores/index_el.htm από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2013. Οι εγγραφές αρχίζουν και τελειώνουν στις 12.00 το μεσημέρι.

    Θα γίνει κλήρωση για να επιλεγούν, από τα σχολεία που θα έχουν εγγραφεί, εκείνα που θα κληθούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

    Τα σχολεία που θα επιλεγούν πρέπει να δηλώσουν από 2 έως 5 μαθητές, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, και να καταχωρίσουν στη βάση δεδομένων τα ονοματεπώνυμά τους και τα ζεύγη γλωσσών τους μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2013 το αργότερο.



  • Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο 10% των θέσεων εισακτέων
    (χωρίς νέα εξέταση)

     

    Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση):

     

    Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΓΕΛ, ημερησίων ΕΠΑΛ-Β' και ημερησίων ΕΠΑΛ-Α' το 2013 έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση μόνο για μία (1) φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν δηλ. μπορεί να είναι υποψήφιοι για το 10% μόνο το 2014.

     

    Υποψήφιος που εξετάστηκε το 2013 σε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, σε κάποιο 12489286076i0Bn4ειδικό μάθημα και στις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ, μπορεί το 2014 να είναι υποψήφιος για το 10% με τη βαθμολογία και τα μόρια που συγκέντρωσε το 2013, χωρίς να έχει το δικαίωμα ή την υποχρέωση το 2014 να εξεταστεί ξανά σε κάτι από τα προηγούμενα, Άρα, δεν εξετάζεται ξανά ούτε στην υγειονομική εξέταση και στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, σε αντίθεση με αυτά που ίσχυαν ως φέτος.

     

    Υποψήφιος που εξετάστηκε πανελλαδικά τελευταία φορά το 2012 σε ημερήσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για το 10% το 2014, γιατί θα έχουν μεσολαβήσει 2 έτη από την τελευταία του εξέταση ανεξάρτητα αν χρησιμοποίησε το δικαίωμα του 10% το 2013. 

     

    Επισυνάπτεται η εγκύκλιος σε μορφή pdf


     

  •  

    Υπεύθυνοι Τμημάτων

    Τάξη Α'

    Α1

    Α2

    Α3

    Α4

    Α5

    Δριτσάκου

    Περδίκη

    Ευαγγέλου

    Ζερβουδάκη

    Σίγγελ

    Τάξη Β'

    Β1

    Β2

    Β3

    Β4

     

    Πουλούδη

    Κουμαρά

    Μανδοπούλου

    Βοδινάς

     

    Τάξη Γ'

    Γ1

    Γ2

    Γ3

    Γ4

     

    Σαραντίδης

    Παππάς

    Ψαρράς

    Γιαννοπούλου

     

  •  

    74ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα μαθηματικά Ο Θαλής

    Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε. Μ. Ε.) διοργανώνει τον 74o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π. Μ. Δ.), «Ο ΘΑΛΗΣ», στα Μαθηματικά, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ.

    εξισώσεις-math-10426139Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν, μέχρι και την 11η Οκτωβρίου 2013, και θα διαβιβασθούν άμεσα στις Διευθύνσεις όπου ανήκουν.

    Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συγκροτήσουν τις τοπικές νομαρχιακές επιτροπές σε συνεργασία με τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Μ.Ε. (όπου αυτά υπάρχουν) για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και θα ορίσουν τα εξεταστικά κέντρα και τους επιτηρητές.

    Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες, θα απαρτίζεται μόνο από θέματα πλήρους ανάπτυξης και γι? αυτό θα απαιτηθούν κόλλες αναφοράς.

    Τα γραπτά των μαθητών θα αποσταλούν για βαθμολόγηση στην Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. στην Αθήνα ή στα κατά τόπους Παραρτήματά της (όπου αυτά υπάρχουν). Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αποσταλούν στις τοπικές νομαρχιακές επιτροπές για βράβευση των μαθητών που θα διακριθούν.

    Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο δδιαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2014. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 22 Φεβρουαρίου 2014, προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 31η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Βουλγαρία, Μάιος 2014), στη 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (ΠΓΔΜ, Ιούνιος 2014) και στην 55η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Νότια Αφρική, Ιούλιος 2014).

     

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) Πανεπιστημίου (Ελευθερίου Βενιζέλου) 34, 106 79 Αθήνα, στα τηλέφωνα: 210-36.16.532, 210-36.17.784, στο fax: 210-36.41.025, και στην ιστοσελίδα: www.hms.gr

     

    Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ας απευθυνθούν στους/στις μαθηματικούς τους.

     


     


  • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή ομάδων μαθητών

    που θα συμμετάσχουν στην

    12η Ευρωπαϊκή  Ολυμπιάδα Επιστημών? EUSO 2014

     

    euso2014 logoΗ Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών -ΠΑΝΕΚΦΕ διοργανώνει πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό για την επιλογή των μαθητών στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? EUSO 2014 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε  μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., που έχουν γεννηθεί μετά την 01?01?1997.


    Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση με τοπικούς μαθητικούς διαγωνισμούς.

    Ακολουθεί η προκύρηξη του τοπικού διαγωνισμού EUSO 2014 από το ΕΚΦΕ Πειραιά - Νίκαιας.



    Προκήρυξη τοπικού Διαγωνισμού EUSO 2014

     

    Το  ΕΚΦΕ  Πειραιά  ?  Νίκαιας  στα  πλαίσια  του  Πανελληνίου  Μαθητικού  Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η  Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? EUSO 2014, διοργανώνει τοπικό προκριματικό  διαγωνισμό  εργαστηριακών  δεξιοτήτων  στα  μαθήματα  Φυσικής,  Χημείας  και  Βιολογίας για μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., που έχουν γεννηθεί μετά την 01?01?1997.    Σκοπός  του  διαγωνισμού  είναι  η  προώθηση  της  ένταξης  του  πειράματος  στη  μελέτη  των  φυσικών  επιστημών  στη  δευτεροβάθμια  εκπαίδευση,  καθώς  και  η  ενασχόληση  των  μαθητών  με  την  επιστημονική  μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή. Ο τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στα Εργαστήρια του ΕΚΦΕ  και από τις 10.00 έως 13.00. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με μία μόνο τριμελή ομάδα μαθητών.

    Κάθε  ομάδα θα διαγωνισθεί σε τρία πειραματικά θέματα στη Φυσική, στη Χημεία και στη Βιολογία. Η διάρκεια που θα έχει η κάθε ομάδα για κάθε θεματική ενότητα θα είναι 50 λεπτά. Από την τοπική επιστημονική επιτροπή που θα οριστεί από το ΕΚΦΕ για το σκοπό αυτό , θα προκριθούν  τρεις τριμελείς ομάδες μαθητών (εφόσον ο αριθμός των συμμετασχόντων ΓΕΛ?ΕΠΑΛ είναι άνω των 19) οι οποίες  κατόπιν θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2014 στο  ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα. Όλες οι ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, θα βραβευθούν από την  Πανελλήνια Ένωση ΕΚΦΕ, σε εκδήλωση , που θα γίνει στο Ίδρυμα Ευγενίδη, στην Αθήνα , στις 19 Ιανουαρίου  2014, σε συνεργασία με το Ίδρυμα.

    Στην τελική φάση θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή  Ολυμπιάδα Επιστημών? EUSO 2014, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου 2014.

    Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 22?11?2013.

    H αίτηση συμμετοχής της ομάδας  κάθε σχολείου να αποσταλεί μέσω e?mail στο ΕΚΦΕ Νίκαιας  

     


     

     

  •  


    ΠΡΟΣΟΧΗ

    ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ: 13 Δεκεμβρίου 2013 για τον Πανελλήνιο Μαθητικό   Διαγωνισμό Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα "Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη"


     Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Γελοιογραφίας - Κόμικς

     

    Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες τεχνολογίες του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Educartoon - η Γελοιογραφία στην Εκπαίδευση και η επιστημονική ένωση "ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ" διοργανώνουν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Γελοιογραφίας - Κόμικς με θέμα:

    "Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη".

    Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό, τους όρους και τις δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες www.educartoon.gr και www.neapaideia-glossa.gr


     

     


  • Σ χ ο λ ι κ ά  ε ί δ η  κ α ι  ε υ χ ε τ ή ρ ι ε ς  κ ά ρ τ ε ς


    από  "Το Χαμόγελο του παιδιού"


     

    Ο Σύλλογος ?Το χαμόγελο του παιδιού? διαθέτει για τη νέα σχολική χρονιά 2013 ? 2014 σχολικά τετράδια και Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

    penscilΣας γνωρίζουμε ότι σκοπός της διάθεσης των τετραδίων και των καρτών είναι να καλύψει όλο και περισσότερες ανάγκες παιδιών, που χρήζουν υποστήριξης, αλλά και παράλληλη ενημέρωση των παιδιών και των εκπαιδευτικών για το έργο του Συλλόγου.

    Τα τετράδια του Συλλόγου διατίθενται από τα Γραφεία του στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη, Κέρκυρα, αρχαία Κόρινθο και Χαλκίδα.

    Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες:

    Γραφεία Αθήνας

     

    • Ιλίσια: Ίωνος Δραγούμη 3 & Δημητρέσσα, Τ.Κ. 11528, τηλ 2103306140, 2103845261, fax: 2106420225, email: eidi@hamogelo.gr

     

    • Αθήνα: Στουρνάρη 16, Τ.Κ. 10683, τηλ 2117801430, fax: 2117700141, email: stournari@hamogelo.gr


       

       



  • Λειτουργία Σχολείου- Καλοκαίρι 2013

     

    Σας ενημερώνουμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το Σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη εκτός από τις 15 Αυγούστου (λόγω αργίας). Το Σχολείο θα είναι ανοικτό την Παρασκευή 16 Αυγούστου

    Για την εξυπηρέτηση υποψηφίων που θα χρειαστούν υποστήριξη για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου ή ενδεχομένως χρειαστούν να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές του σχολείου, το σχολείο θα είναι επίσης ανοικτό την Τρίτη 2-7-2013, την Παρασκευή 5-7-2013, την Τρίτη 9-7-2013 καθώς και την Παρασκευή 12-7-2013.


     

     


  • Επίδοση Απολυτηρίων τίτλων, Βεβαιώσεων Πρόσβασης και ελέγχων ετήσιας επίδοσης

     

    Τα Απολυτήρια, οι Βεβαιώσεις Πρόσβασης και οι έλεγχοι τελικής επίδοσης θα δοθούν στους τελειόφοιτους και απόφοιτους :

    Πέμπτη 27-06-2013 11 π.μ. - 1.30 μ.μ.

    και

    Παρασκευή 28-06-2013 11 π.μ. - 1 μ.μ.

     


     

     



  • Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α' Λυκείου

    ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α? ΛΥΚΕΙΟΥ

     

     

    Για να γίνει εγγραφή στην Α? Λυκείου απαιτούνται τα εξής:

    alyk1. Να έχει αποσταλεί το Απολυτήριο Γυμνασίου στο Λύκειο μας. (1 Λύκειο Κερατσινίου).

     2. Πιστοποιητικό Γέννησης του παιδιού. (από το Δήμο ή ΚΕΠ).

     3. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας Μαθητή (εφόσον υπάρχει).

     

     

    ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

     

    ΠΡΟΣΟΧΗ.  Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών απαιτείται:

     

    Πιστοποιητικό Γέννησης ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης επίσημα μεταφρασμένη από κρατική μεταφραστική υπηρεσία ή προξενική αρχή ή από επίσημο μεταφραστή αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών.  Τα ανωτέρω στοιχεία  σύμφωνα με την Φ.6/146/Γ1/990/5-10-1998 εγκύκλιο ΥΠΕΠΘ μπορούν να προσκομισθούν μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους άλλως δεν εγγράφονται στο Βιβλίο Μητρώου και δεν χορηγείται τίτλος σπουδών παρά μόνο βεβαίωση φοίτησης του μαθητή αν ζητηθεί.


     


  • Πρόγραμμα επαναληπτικών προαγωγικών εξετάσεων 

    Περιόδου Σεπτεμβρίου 2013

     

    A'  Λυκείου

    B' Λυκείου

    Ημερομηνία

    1η Βάρδια:
     08:30 - 10:30

    2η Βάρδια:
     10:30 - 12:30

    1η Βάρδια:
    08:30 - 10:30

    2η Βάρδια:
    10:30 - 12:30

    Δευτέρα

    2-Σεπ

    Ιστορία

    Αστρονομία

    Τρίτη

    3-Σεπ

    Ιστορία

    Χημεία

    Αρχαία Γεν.Π.

    Φυσική Γεν.Π.

    Τετάρτη

    4-Σεπ

    Αρχές Οικονομίας

    Γεωμετρία

    Μαθηματικά Κατ.

    Αρχαία Κατ.

    Χημεία Γεν.Π.

    Πέμπτη

    5-Σεπ

    Αρχαία

    Φυσική

    Φυσική Κατ.

    Λατινικά Κατ.

    Αγγλικά

    Παρασκευή

    6-Σεπ

    Άλγεβρα

    Βιολογία

    Βιολογία

    Άλγεβρα

    Δευτέρα

    9-Σεπ

    Νεοελλ. Λογοτεχνία

    Νεοελλ. Γλώσσα

    Τεχνολογία Επικ.  Κατ.

    Πολιτική & Δίκαιο Κατ.

    Γεωμετρία

    Τρίτη

    10-Σεπ

    Αγγλικά

    Νεοελ. Λογοτεχνία

    Νεοελ. Γλώσσα



     


  • Έλεγχοι τελικής επίδοσης

     

    Οι έλεγχοι τελικής επίδοσης της Α' και Β' Λυκείου θα δίνονται καθημερινά στους γονείς και κηδεμόνες από 9 π.μ. - 12 μ.μ. ως τις 28 Ιουνίου. 

    Παράλληλα θα γίνεται η εγγραφή για τη σχολική χρονιά 2013 - 2014.

      


      

     


  • Αποχαιρετάμε τη σχολική χρονιά



    schooloutA5Η σχολική χρονιά βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της και την αποχαιρετάμε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας.

    Θα βραβεύσουμε, στην αρχή, τους μαθητές μας που διακρίθηκαν με τα ποιήματά τους στον 15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος και στον 13ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Δήμου Κερατσινίου ? Δραπετσώνας.

    Στη συνέχεια, Θα παρουσιαστεί το μονόπρακτο «Αίτησις Γάμου» του Αντόν Τσέχωφ από μέλη της θεατρικής ομάδας.

    Θα ακολουθήσει ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός «Επικίνδυνες αποστολές ? Νο 14» από τη θεατρική ομάδα της Γ? Λυκείου.

    Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική και τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα του Σχολείου μας.

     

    Ας είμαστε όλοι εκεί ....για να κλείσει όμορφα αυτή η χρονιά!

     


     

  •  

    Επαναληπτικές ενδοσχολικές
     προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
    περιόδου Ιουνίου 2013

     

    Δευτέρα 17 Ιουνίου

    Τάξη

    Ημερομηνία

    Μάθημα

    Βάρδια

    Α

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Άλγεβρα

    08:30 - 10:30

    Α

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Βιολογία

    08:30 - 10:30

    Α

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Φυσική

    08:30 - 10:30

    Β

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Αγγλικά

    08:30 - 10:30

    Β

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Άλγεβρα

    08:30 - 10:30

    Β

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Αστρονομία

    08:30 - 10:30

    Β

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Ιστορία

    08:30 - 10:30

    Β

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Φυσική Γεν. Παιδ.

    08:30 - 10:30

    Β

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Φυσική Τεχνολ. Κατ.

    08:30 - 10:30

    Β

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Νεοελλ. Λογοτεχνία

    10:30 - 12:30

    Β

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Σχέδιο

    10:30 - 12:30

    Γ

    Δευτέρα, 17 Ιουνίου

    Αγγλικά

    10:30 - 12:30

    Τρίτη 18  Ιουνίου

    Α

    Τρίτη, 18 Ιουνίου

    Αρχαία

    08:30 - 10:30

    Β

    Τρίτη, 18 Ιουνίου

    Αρχαία Γεν. Παιδ.

    08:30 - 10:30

    Β

    Τρίτη, 18 Ιουνίου

    Νεοελλ. Γλώσσα

    08:30 - 10:30

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


     

     

     

  •  

    Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων 2013


    Για τα εξεταστικά κέντρα πατήστε ΕΔΩ

     

    Υπενθυμίζεται το πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων:

     

    ΗΜΕΡΑ

    ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

    ΜΑΘΗΜΑ

    ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    15/6/2013

    ΑΓΓΛΙΚΑ

    10.00 π.μ.

    ΔΕΥΤΕΡΑ

    17/6/2013

    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

    08.30 π.μ

    ΤΡΙΤΗ

    18/6/2013

    ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

    08.30 π.μ

    ΤΕΤΑΡΤΗ

    19/6/2013

    ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

    08.30 π.μ

    ΠΕΜΠΤΗ

    20/6/2013

    ΓΑΛΛΙΚΑ

    ΙΣΠΑΝΙΚΑ

    08.30 π.μ

    16:00 μ.μ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    21/6/2013

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    ΙΤΑΛΙΚΑ

    08.30 π.μ

    16:00 μ.μ.

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    22/6/2013

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

    08.30 π.μ

     

    Οδηγίες προς τους υποψήφιους:

    1. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. για όλα τα μαθήματα εκτός των Αγγλικών, για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09:30 π.μ. και των Ισπανικών και των Ιταλικών για τα οποία πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 15.30 μ.μ..

    2. Ο χρόνος διάρκειας της εξέτασης των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες και του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου έξι (6) ώρες. Ειδικά για το μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων», διευκρινίζεται ότι η διάρκεια εξέτασης είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

    3. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.

    4. Κατά την εξέταση στο Γραμμικό Σxέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σxεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), όργανα για σχεδίαση με σινική μελάνη για διαφορετικά πάxη γραμμών, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σxεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σxεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, μολύβι, γομολάστιxα, ξύστρα κ.λ.π.). Απαγορεύεται, όμως, να xρησιμοποιεί συστήματα σxεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηxανήματα γραφής και σxεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιxεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, μηxανικούς σxεδιαστικούς βραxίονες για τη σxεδίαση γραμμών σε διάφορες κλίσεις, αρθρωτά τρίγωνα μεταβαλλόμενων γωνιών, μοιρογνωμόνιο, αρθρωτούς παράλληλους κανόνες, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), υπολογιστικές μηxανές (κομπιούτερς).

    5. Κατά την εξέταση στο Ελεύθερο Σxέδιο, δίνεται στους υποψήφιους xαρτί σxεδίασης που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σxεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σxεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το xαρτί σxεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έxει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιxα, ξύστρα.

    Επίσης επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέυ. 

     

  • Απονομή βραβείων 15ου Μαθητικού Διαγωνισμού στην ποίηση και το διήγημα

    της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών

     

    Η τελετή απονομής των βραβείων στους διακριθέντες μαθητές του 15ου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού στην ποίηση και το διήγημα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών έγινε την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στην αίθουσα Αντώνη Τρίτση του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

     

    Ανάμεσα στους διακριθέντες μαθητές είναι δύο δικά μας παιδιά.

     

    Ο τελειόφοιτος Γιώργος Παπαδάκης κατέκτησε πρώτο βραβείο ποίησης με το ποίημά του ?Το έξω? και η μαθήτρια της Β' Λυκείου, Κατερίνα Ταραμπάνκο απέσπασε διάκριση (4η θέση) με το ποίημά της ?Ο τόπος μου?

     

    Μετά τις απονομές στους νικητές, απαγγέλθηκαν τα ποιήματα των τριών πρώτων βραβείων και αναγνώστηκαν αποσπάσματα από τα βραβευθέντα διηγήματα.

  •  

    Προκήρυξη Εισιτηρίων Εξετάσεων 2013-2014

    Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

     

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι απόφοιτοι λυκείου

     

    Η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει τις εισιτήριες εξετάσεις, για την εισαγωγή σπουδαστών  στο α΄ εξάμηνο σπουδών, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 οι οποίες θα αρχίσουν την 9η Σεπτεμβρίου 2013.

     

    Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβληθούν από την 25η Αυγούστου 2013 έως και την 31η Αυγούστου 2013.

     

    Ο χώρος παραλαβής δικαιολογητικών θα οριστεί από την επιτροπή εισιτηρίων εξετάσεων και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

     

     Ως απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή των υποψηφίων από τον νόμο έχουν ορισθεί:

     

    1. Έντυπη αίτηση συμμετοχής, η οποία χορηγείται από το Τμήμα

     2.Επικυρωμένο τίτλο απόλυσης από την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή της χώρας του υποψηφίου (τίτλος ενιαίου Λυκείου ή Γενικού Λυκείου ή εξαταξίου ή επταταξίου ή οκταταξίου Γυμνασίου ή ισότιμου τίτλου Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή εξωτερικού

     Όσοι από τους υποψήφιους κατέχουν τίτλο μέσης εκπαίδευσης αλλοδαπής, οφείλουν να προσκομίσουν επικυρωμένο αντίγραφο:

     α) τον τίτλο της απόλυσής τους μεταφρασμένο από την ελληνική διπλωματική αρχή στο εξωτερικό ή από τη μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Επίσης γίνονται δεκτές μεταφράσεις που γίνονται από δικηγόρο που έχει το δικαίωμα μετάφρασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν.Δ. 3026/1954.

     Β)Βεβαίωση της αρμόδιας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της οικείας χώρας από την οποία να προκύπτει ότι ο τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχουν τους παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας αυτής.

     Απαραίτητη η επίδειξη από τον υποψήφιο της ταυτότητάς του ή του διαβατηρίου του (VISA) ή της άδειας παραμονής του αν διαμένει στην Ελλάδα.

     3. Αστυνομική ταυτότητα.

     4. Δύο φωτογραφίες τύπου Αστυνομικής Ταυτότητας

      

    Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων μπορούν επίσης να σταλούν στην Επιτροπή παραλαβή δικαιολογητικών, εντός των ανωτέρω ημερομηνιών, με συστημένη επιστολή των ΕΛΤΑ ή Υπηρεσία Ταχυμεταφορών, με σχετική εξουσιοδότηση (Courier), για την κατάθεση των δικαιολογητικών και την παραλαβή του δελτίου εξεταζομένου.

     

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί από την επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων, μετά την λήξη υποβολής των δικαιολογητικών.

     ΚαλώνΤεχνών

    Προϋπόθεση για την εγγραφή των επιτυχόντων κατόχων τίτλου απόλυσης αλλοδαπής είναι η βεβαίωση του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. ή πιστοποιητικό τουλάχιστον Β2 (Γ΄) του κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα.

     

    Η Βεβαίωση αυτή δεν απαιτείται αν ο εισαγόμενος έχει τίτλο απόλυσης από Κυπριακό Σχολείο ή τίτλο απόλυσης από ξένο σχολείο από τον οποίο προκύπτει ότι έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς και το μάθημα της ελληνικής γλώσσας.

     

    Οι επιτυχόντες που δεν έχουν κατά το έτος εισαγωγής την ανωτέρω βεβαίωση μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους τον αμέσως επόμενο χρόνο από την εισαγωγή τους, αφού θα έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση αυτή. Σε αντίθεση περίπτωση ο εισαγόμενος χάνει το δικαίωμα εγγραφής του.

     

     

     

  • Χορήγηση πιστοποιητικών υγείας

     

    Οι μαθητές με τον κηδεμόνα τους μπορούν να προσέρχονται κατόπιν προσυνεννοήσεως στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας, τα εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Ε.Σ.Υ. καθώς και τις μονάδες Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να υποβληθούν δωρεάν στις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις.

    Ως περίοδος εξυπηρέτησης των μαθητών ορίζονται οι μήνες Απρίλιος έως Ιούνιο και Σεπτέμβριος έως Οκτώβριο 2013.

     

    Στον ακόλουθο σύνδεσμο υπάρχει σχετική ενημέρωση για τα αρμόδια ιατρικά κλιμάκια:

    http://www.2dype.gr/2010-12-09-08-44-18/2013-04-30-11-25-09

     

     Ενδεικτικά ιατρικά κλιμάκια στην περιφέρεια Αττικής:

     

    ΠΙΝΑΚΑΣ 1 : Προγραμματισμός λειτουργίας κλιμακίων ιατρών στα Νοσοκομεία ευθύνης της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου για χορήγηση

    πιστοποιητικών υγείας εγγραφής μαθητών στα σχολεία ΠΕ και ΔΕ

    Α/Α

    Επωνυμία

    Υγειονομικής

    Μονάδος

    Σύνθεση Κλιμακίου Ιατρών

    Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας εξυπηρέτησης ανά ειδικότητα

    Τρόπος εξυπηρέτησης μαθητών

    Τηλέφωνο επικοινωνίας

    Παρατηρήσεις

    Περιφέρεια Αττικής

    1

    ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

    Παιδίατρος,

    Οφθαλμίατρος,

    Καρδιολόγος

    Ημέρες : Τρίτη - Πέμπτη

     

    Ώρες: 10 :00 πμ έως 12: 00 μμ

    Στα ΤΕΙ με ραντεβού στο 1535

    2132028822 (Παιδιατρικό)

    Εξαιρούνται οι ημέρες Γενικής Εφημερίας του Νοσοκομείου

    1.1

    ΚΥ Ελευσίνας

     

    Οδοντίατρος

    Ημέρες : Δευτέρα έως

    Παρασκευή

    Ώρες: 9:00πμ έως 13:00μμ

    Χωρίς ραντεβού

    2132006950,

    2132006951

     

    2

    ΓΝ Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων»

    Καρδιολόγος,

    Οφθαλμίατρος,

    Παιδίατρος,

    Οδοντίατρος

    Στα πλαίσια λειτουργίας των αντίστοιχων ΤΕΙ

    Με ραντεβού

    Στο 1535

    Το Νοσοκομείο δεν συγκροτεί κλιμάκιο

    3

    ΓΝ «Ασκληπιείο» Βούλας

    Παιδίατρος,

    Οδοντίατρος,

    Οφθαλμίατρος,

    Καρδιολόγος

    Ημέρες : Δευτέρα , Τετάρτη

     

    Ώρες : 10: πμ έως 12:00 μμ

    Χωρίς ραντεβού στο αντίστοιχο ΤΕΙ

    2132163611

     

     

    4

    ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα»

    Καρδιολόγος,

     

     

    Οφθαλμίατρος,

     

     

    Οδοντίατρος,

     

     

    Παιδίατρος

    Ημ: Καθημερινά

    Ώρες : 8:00 πμ ? 14:00 μμ

     

    Ημ: Καθημερινά

    Ώρες : 8:00 πμ ? 14:00 μμ

     

    Ημ:.Καθημερινά

    Ώρες : 8:00 πμ ? 14:00 μμ

     

    Ημ: Καθημερινά

    Ώρες : 8:00 πμ ? 14:00 μμ

    Μέσω ραντεβού στο 1535 ή στη Γραμματεία των ΤΕΙ

    1535,

    (2132073008 Γραμ. ΤΕΙ)

     

     

     

    6

    ΓΝ Πειραιά «Τζάνειο»

    Οδοντίατρος,

     

     

     

    Καρδιολόγος,

     

     

     

     

     

     

     

     

    Παιδίατρος,

     

     

     

     

     

     

     

    Οφθαλμίατρος

    Ημ: Καθημερινά εκτός ημερών γενικής εφημερίας

    Ώρες : 10:00 πμ - 13:00 μμ

     

    Ημ: Δευτ.- Τετάρτη - Παρασκευή

    Ώρες : 10:00 πμ - 13:15 μμ

     

     

    Ημ: Δευτέρα, Τετάρτη

    Ώρες : 9:30 πμ - 13:00 μμ

     

     

    Ημ: Καθημερινά εκτός των γενικών εφημεριών

    Ώρες : 9:00 πμ - 13:00 μμ

     

     

    Ημ: Παρασκευή

    Ώρες : 9:30 πμ - 13:00 μμ

     

    Ημ: Τετάρτη

    Ώρες : 8:30 πμ - 13:00 μμ

     

     

    Ημ: Τρίτη

    Ώρες : 9:30 πμ - 13:00 μμ

    Χωρίς ραντεβού στο ΤΕΙ

     

     

    Στο ΤΕΙ του Κεντρικού Νοσοκομείου κατόπιν ραντεβού & στα

    Πολυϊατρεία Δραπετσώνας με ραντεβού

     

    Στο ΤΕΙ του Κεντρικού Νοσοκομείου κατόπιν ραντεβού &

     

    στα Π.Δραπετσώνας με ραντεβού

     

    Στο ΤΕΙ του Κεντρικού Νοσοκομείου κατόπιν ραντεβού & στα Πολυιατρεία

    Δραπετσώνας με ραντεβού

     

     

     

     

    1535 για τα ΤΕΙ του Νοσοκομείου,

     

     

    2104630100,

    2104630134 για

    Π.Δραπετσώνας

     

    1535 για τα ΤΕΙ του Νοσοκομείου,

     

     

    2104630100,

    2104630134

     

    1535 για τα ΤΕΙ του Νοσοκομείου,

     

    2104630100,

    2104630134

    Εκτός των γενικών εφημεριών

     

     

    Εκτός των γενικών εφημεριών του Νοσοκομείου

     

     

     

     

     

     

    Εκτός των γενικών εφημεριών του Νοσοκομείου

     

     

     

     

     

    Εκτός των γενικών εφημεριών του Νοσοκομείου

     

     

     

    Επίσης, οι μαθητές μπορούν να εξυπηρετηθούν και από τη μονάδα ΕΟΠΥΥ Νίκαιας κατόπιν προσυνεννόησης στα τηλέφωνα 2104917-651, 4915-262 και 4912-363

    καθώς και από τη μονάδα ΕΟΠΥΥ Σαλαμίνας στα τηλέφωνα: 2104651-810 και 4655-177.

     



  •  

    Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

    7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο

     

     

    Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

     

    Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών διοργανώνει Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program ? YES Program).

    Το Θερινό Σχολείο μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές Γενικού Λυκείου.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.yes.aueb.gr

     

    7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο

     

        Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, από 30 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου 2013 . Απευθύνεται στους ταλαντούχους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τα μαθηματικά.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.hms.gr.

     


  • ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

     

    Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι:

    - ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους ΜΟΝΟ στυλό (μαύρο ή μπλέ) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και θερμός με νερό ή αναψυκτικό.

     ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φέρουν μαζί τους: βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών

     

    - πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους το Δελτίο εξεταζομένου. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

     

    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο από 7.30 μέχρι 7.45 το πρωί.

     

    Καλή δύναμη, φώτιση, επιτυχία!

  • Πρόσκληση

     

    Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας και η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Πειραιά - ΚΕ.ΣΥ.Π. Κερατσινίου - προσκαλούν τους Γονείς μαθητών/τριών Γ' Γυμνασίου & Α' Λυκείου στο Ενημερωτικό Σεμινάριο που συνδιοργανώνουν

    την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.
    στο Πολιτιστικό Κέντρο "Α. Σαμαράκης" (Μικράς Ασίας & Παπαναστασίου)


    με θέματα:

    - Τα χαρακτηριστικά της εφηβείας και οι σχέσεις γονέων & εφήβων.

    - Ο ρόλος του ΚΕ.ΣΥ.Π , Επαγγελματικός Προσανατολισμός και λήψη απόφασης.

    - Πληροφόρηση για το Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο & Επαγγελματικές Σχολές.


    Ομιλήτριες του σεμιναρίου θα είναι:

    α) Κα Μπέσκου Φιλιώ, Εκπ/κός-Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

    β) Κα Κωνσταντινίδου Ζέτα, Σχολική Ψυχολόγος της Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου


  • Βράβευση μαθητών που αρίστευσαν στα μαθήματα
    Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

    στις πανελλήνιες 2012

     

    Το Περιεφερειακό Τμήμα Πειραιά της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Πειραιά Δυτικής Αττικής & Κυκλάδων, θα βραβεύσει τους μαθητές των Γενικών Λυκείν και ΕΠΑΛ Πειραιά και Δυτικής Αττικής, που αρίστευσαν στα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Ι & ΙΙ και Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων στις πανελλήνιες εξετάσεις 2012, σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί

     την Κυριακή 21-04-2013 και ώρα 11.00 μέχρι 13.00
    στην αίθουσα "Μεγάλων Ευεργετών, Γεώργιος Μπόμπολας" του Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά,
    (οδός Πραξιτέλους 236, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά).


    Από το Σχολείο μας, θα βραβευτούν τρεις απόφοιτες. Μπράβο Ανθή, Ελένη, Νίκη!

     

  •  

     

    Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις

    των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014

     

     

    Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2013-2014. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

     

    Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 23 Απριλίου 2013 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

     

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα των Σχολών που αναφέρονται στην προκήρυξη.

     

    Επισυνάπτονται παρακάτω:

    Η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ 2013 - 2014 και το σχετικό έγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

     

  • Συγκέντρωση ειδών διατροφής για "Το χαμόγελο του παιδιού"


    Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά "Το Χαμόγελο του Παιδιού", ενόψει της επικείμενης εορταστικής περιόδου του Πάσχα, επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου όσο και των παιδιών και οικογενειών που ο Σύλλογος υποστηρίζει καθημερινά μέσων των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας.

    "Το Χαμόγελο του Παιδιού" προκειμένου να ξεκινήσει την κινητοποίηση για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επικαλείται και πάλι την υποστήριξη, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, της μαθητικής κοινότητας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών θα συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

    Ενδεικτική λίστα προϊόντων

    Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων:

    • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, ρύζι (κίτρινο και άσπρο),σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα, αλεύρι, χυμούς.

    • Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη, μαλακτικά ρούχων, απορρυπαντικά γενικής χρήσης.

    • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη, βρεφικές πάνες

     

    Όσοι/όσες μαθητές/-τριες και καθηγητές/-τριες επιθυμούν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν "Το Χαμόγελο του Παιδιού" να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης  μπορούν να φέρουν την προσφορά τους στην δεύτερη αίθουσα καθηγητών του Σχολείου μας μέχρι την Πέμπτη 18/4/2013 . 

     

     



     

  •  

    15ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος


         Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον
    15ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος για το 2013.

    Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων των ΓΕ.Λ, ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ της χώρας και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

    Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα, με θέμα ελεύθερο.

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές με ένα ποίημα ή ένα διήγημα ή και τα δύο.

    Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους τριάντα (30) στίχους και τα διηγήματα τις πέντε (05) σελίδες.

    Κάθε έργο υποβάλλεται σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας. Το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε μαθητής πρέπει να είναι μονολεκτικό και γραμμένο ελληνικά. Π.χ. Νεφέλη, Δαναός, Άστρο, Αγέρι, Δανάη κ.α.

    Το ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίας του, το τηλέφωνό του, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του θα πρέπει να βρίσκονται σε κλειστό μικρότερο φάκελο, που εξωτερικά θα έχει μόνο το ψευδώνυμό του και τον τίτλο του έργου του.

    Τα κείμενα πρέπει να αποσταλούν σε φακέλους από τους Διευθυντές των σχολείων ή απευθείας από τους μαθητές έως την 5η Απριλίου 2013, στη διεύθυνση:

    Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών,
    Γερανίου 41 (2
    ος όροφος),
    T.K. 104 31 Αθήνα
    (τηλέφωνο: 210- 3302550)
    με την ένδειξη «Για τον διαγωνισμό ποίησης» ή «Για τον διαγωνισμό διηγήματος».

     

    Μέσα στο φάκελο αποστολής θα είναι και ο μικρότερος φάκελος με τα πραγματικά στοιχεία του μαθητή.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-6040097 (ώρες 10.30-11.30).

  • Υπολογισμός του Γενικού Μέσου Όρου  στην Α' τάξη Λυκείου

    για το σχ. έτος 2012-2013
     
     
    Στην Α΄τάξη Ημερησίου και Α΄τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου ο Γενικός Μέσος Όρος (Γ.Μ.Ο.) προκύπτει από το Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, και εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου. (Η βαθμολογία του κάθε μαθητή στο μάθημα της "Ερευνητικής Εργασίας" προκύπτει ως ο μέσος όρος της αντίστοιχης βαθμολογίας του στα δύο τετράμηνα και εκφράζεται με προσέγγιση δεκάτου.
     
    Ο Γενικός Μέσος Όρος προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μη
    κλαδικών μαθημάτων και των γινομένων που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό του βαθμού ετήσιας επίδοσης
    κάθε κλαδικού μαθήματος επί το πλήθος των κλάδων του μαθήματος, διά του πλήθους των μη κλαδικών μαθημάτων και των κλάδων των μαθημάτων.
     
     
     
    Υπενθυμίζεται ότι στην Α΄ τάξη Ημερήσιου και Α΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου:

    i. Το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας χωρίζεται στους εξής κλάδους:
    α) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία
    β) Νέα Ελληνική Γλώσσα
    γ) Νέα Ελληνική Λογοτεχνία


    ii. Το μάθημα των Μαθηματικών χωρίζεται στους εξής κλάδους:
    α) Άλγεβρα
    β) Γεωμετρία


    iii. Το μάθημα των Φυσικών Επιστημών χωρίζεται στους εξής κλάδους:
    α) Φυσική
    β) Χημεία
    γ) Βιολογία


    Κάθε κλάδος βαθμολογείται χωριστά. O τελικός βαθμός για κάθε μάθημα με κλάδους είναι ο μέσος όρος των τελικών βαθμών των κλάδων του με προσέγγιση δέκατου.


    Επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ Α' 55 στο οποίο δημοσιεύτηκε το Π.Δ.24/2013 με τίτλο «Τροποποίηση και συμπλήρωση του π.δ/τος 48/2012 «Τροποποίηση του Π.Δ. 60/2006 ?Αξιολόγηση των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου? (A΄ 65)» (Α΄ 97)»
  • Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα

    «Μηδέν Τροχαία στις Ισόπεδες Διαβάσεις»

     

    Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.)  «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Μηδέν Τροχαία στις Ισόπεδες Διαβάσεις» στο πλαίσιο δράσεων και προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής.

     

    Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου και λήγει στις 26 Απριλίου.

     

    Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας της ζωής στο δρόμο και μέσω της σχετικής διοργάνωσης να μεταφερθούν μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και στις τοπικές κοινωνίες αλλά και κοινωνικά μηνύματα ανά τη χώρα γενικότερα.

     

    Τα παιδιά καλούνται με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών να δημιουργήσουν ατομικά ή ομαδικά έργα.

     

    Για τους μαθητές της Π/θμιας Εκπαίδευσης ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την κατηγορία ζωγραφική /κολάζ ενώ για τους μαθητές της  Β/θμιας Εκπαίδευσης ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τις κατηγορίες :

     

    - Αφίσα

     

    -Video Art/ animation

     

    -Φωτογραφία

     

    Κάθε μαθητής ή ομάδα μπορεί να υποβάλει ένα (1) έργο μεγέθους από Α4 ( 210 x 297 mm) έως Α3 (297 x 420 mm), ενώ το video θα πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια 5΄(λεπτά).

     

     Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να αποσταλούν έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013



    Θα δοθεί τιμητικός έπαινος σε κάθε σχολείο που θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό και θα απονεμηθούν βραβεία στα τρία πρώτα έργα κάθε κατηγορίας.

     

    Τα βραβευμένα έργα θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ., της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., και στις ιστοσελίδες φορέων για την οδική ασφάλεια και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων διεθνώς.

     

    Τα βραβευμένα έργα θα εκτίθενται σε εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια πανελλαδικά.    

     


    Επισυνάπτονται σχετικά με το διαγωνισμό έγγραφα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

  • Η εταιρεία "Google" διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού το διαγωνισμό «Doodle4Google».

    Η Google καλεί όλους τους μαθητές ελληνικών σχολείων να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να σχεδιάσουν ένα νέο doodle (λογότυπο) για την Google με θέμα «Η Ελλάδα μου»!

    Η υποβολή συμμετοχής των σχολείων στο διαγωνισμό λήγει στις 29 Μαρτίου 2013.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.google.gr/doodle4google

  •  

    Συμπληρωματικές οδηγίες για την υποβολή αίτησης - δήλωσης υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ομάδας Α' & ομάδας Β
    για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση με την κατηγορία των αθλητών

     

    Μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για συμμετοχή με την ειδική κατηγορία των αθλητών, είναι ο υποψήφιος να κατέχει τίτλο σπουδών που να του επιτρέπει να συμμετέχει στις εκάστοτε ισχύουσες διαδικασίες επιλογής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Γι' αυτό,

    - Οι τελειόφοιτοι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδ. έτος 2013-2014 με την κατηγορία των αθλητών κάνοντας χρήση μιας εξαιρετικής αγωνιστικής διάκρισης όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 38 του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24/τΑ?/31-1-2013), πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στο σχολείο που ανήκουν μέχρι 5 Μαρτίου 2013.

    Οι απόφοιτοι που δεν κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης, προκειμένου να την αποκτήσουν, πρέπει να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες Πανελλήνιες Εξετάσεις υποβάλλοντας σχετική αίτηση δήλωση μέχρι τις 5 Μαρτίου 2013.

    Οι υποψήφιοι αθλητές που θα κάνουν χρήση παλιότερης βαθμολογίας τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις (10%) θα πρέπει να κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης έτους 2011 ή 2012.

    Διαβάστε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου

     

  •  

    Συμπληρωματικές οδηγίες για την υποβολή αίτησης - δήλωσης υποψηφίων Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) ομάδας Α' & ομάδας Β
    για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπ/ση με την κατηγορία των αθλητών

     

    Μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για συμμετοχή με την ειδική κατηγορία των αθλητών, είναι ο υποψήφιος να κατέχει τίτλο σπουδών που να του επιτρέπει να συμμετέχει στις εκάστοτε ισχύουσες διαδικασίες επιλογής για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Γι' αυτό,

    - Οι τελειόφοιτοι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδ. έτος 2013-2014 με την κατηγορία των αθλητών κάνοντας χρήση μιας εξαιρετικής αγωνιστικής διάκρισης όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 38 του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24/τΑ?/31-1-2013), πρέπει να υποβάλλουν αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στο σχολείο που ανήκουν μέχρι 5 Μαρτίου 2013.

    Οι απόφοιτοι που δεν κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης, προκειμένου να την αποκτήσουν, πρέπει να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες Πανελλήνιες Εξετάσεις υποβάλλοντας σχετική αίτηση δήλωση μέχρι τις 5 Μαρτίου 2013.

    Οι υποψήφιοι αθλητές που θα κάνουν χρήση παλιότερης βαθμολογίας τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις (10%) θα πρέπει να κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης έτους 2011 ή 2012.

    Διαβάστε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου

     

  •  

    Υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2013 στο Λύκειο από Απόφοιτο.

     

    Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι 8.15 - 14.05

    Ωστόσο, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, θα ήταν καλύτερο να προσέρχεστε στο σχολείο  καθημερινά 11.30 με 14.00 εκτός από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, που θα εξυπηρετηθείτε 8.15 - 11.30

    Μαζί με την αίτηση/δήλωση θα καταθέσετε
    - αντίγραφο του απολυτηρίου σας (επικυρωμένο)
    - την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης σας (εφόσον έχετε λάβει μέρος σε πανελλαδικές εξετάσεις προηγούμενου έτους)

  • Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/τΑ?/4-9-2009), καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

    Ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι από Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 έως και Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013,

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ:

    α) μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85%) και

    β) κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%

    εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών χρειάζεται να καταθέσουν στις επιτροπές των Νοσοκομείων και πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας. (Όπως σας έχουμε ενημερώσει με την με αριθ. πρωτ. Φ.151/6682/Β6/17-01-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΦΖ9-Δ6Ζ) εγκύκλιό μας.)

    Επισημαίνεται ακόμη, ότι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012 τα οποία αναγράφουν επακριβώς και ολογράφως την πάθηση του υποψηφίου, όπως αυτή αναφέρεται ακριβώς στο άρθρο 35 του ανωτέρω Νόμου, με τον αντίστοιχο κωδικό, δεν χρειάζεται να αποκτήσουν νέο πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης.

    Διαβάστε το συνημμένο σχετικό έγγραφο

    - Νέο 25/2/2013: Η σελίδα 6 της σχετικής εγκυκλίου αντικαθιστάται με την ακόλουθη καθώς υπάρχει αλλαγή σε ένα από τα δύο τηλέφωνα του Νοσοκομείου " Ο Ευαγγελισμός"

     

     

     

     

  • Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/τΑ?/4-9-2009), καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

    Ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι από Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 έως και Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013,

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ:

    α) μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85%) και

    β) κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%

    εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών χρειάζεται να καταθέσουν στις επιτροπές των Νοσοκομείων και πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας. (Όπως σας έχουμε ενημερώσει με την με αριθ. πρωτ. Φ.151/6682/Β6/17-01-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΦΖ9-Δ6Ζ) εγκύκλιό μας.)

    Επισημαίνεται ακόμη, ότι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012 τα οποία αναγράφουν επακριβώς και ολογράφως την πάθηση του υποψηφίου, όπως αυτή αναφέρεται ακριβώς στο άρθρο 35 του ανωτέρω Νόμου, με τον αντίστοιχο κωδικό, δεν χρειάζεται να αποκτήσουν νέο πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης.

    Διαβάστε το συνημμένο σχετικό έγγραφο

    - Νέο 25/2/2013: Η σελίδα 6 της σχετικής εγκυκλίου αντικαθιστάται με την ακόλουθη καθώς υπάρχει αλλαγή σε ένα από τα δύο τηλέφωνα του Νοσοκομείου " Ο Ευαγγελισμός"

     

     

     

     

  • Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.45 θα επιδοθούν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας οι έλεγχοι προόδου με τη βαθμολογία α' τετραμήνου.

     

  • Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.45 θα επιδοθούν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας οι έλεγχοι προόδου με τη βαθμολογία α' τετραμήνου.

     

  • Χρόνος υποβολής αιτήσεων στις επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων του άρθρου 1 της Φ.151/122732/Β6/1.10.2010 (ΦΕΚ 1612/Β/4-10-2010) Κ.Υ.Α., για υποψήφιους που θέλουν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

     

    Η κατάθεση των δικαιολογητικών, στις Επιτροπές των Νοσοκομείων του άρθρου 1 της Φ.151/122732/Β6/1.10.2010 (ΦΕΚ 1612/Β/4-10-2010) Κ.Υ.Α., των υποψηφίων που θέλουν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θα πραγματοποιηθεί από 20 Φεβρουαρίου 2013 έως και 8 Μαρτίου 2013.

     

     Δείτε το συνημμένο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου:

  • Πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% μπορούν καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013 ? 2014.

     

    Η διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/Α?/4-9-2009).

    Οι εν λόγω υποψήφιοι σε πρώτη φάση θα κληθούν να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που θα συσταθούν σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της αριθ. Φ.151/122732/Β6/1-10-2010 (Φ.Ε.Κ. 1612/Β?/4-10-2010):

    «Οι υποψήφιοι καταθέτουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή ταχυμεταφορά σε μία μόνο από τις Επιτροπές των Νοσοκομείων του άρθρου 1 της παρούσης τα δικαιολογητικά, ως ακολούθως:

    α) Αίτηση

    β) ιατρικές γνωματεύσεις από Δημόσιο Νοσοκομείο οι οποίες φέρουν σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα και

    γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.»



    Αποκλειστικά και μόνο υποψήφιοι με :


    α) Μειωμένη οπτική οξύτητα (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 85%) και

    β) κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%

    εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών χρειάζεται να καταθέσουν στις επιτροπές των Νοσοκομείων και πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. εφόσον δεν διαθέτουν ήδη πιστοποιητικό ποσοστού αναπηρίας σε ισχύ. Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Αναπηρίας & Ιατρικής της Εργασίας, μόνο οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στα ΚΕ.Π.Α. αποκλειστικά έως 28/02/2013.

    Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Αττικής οφείλουν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο στο ΚΕ.Π.Α. Αθηνών-Πειραιώς 181, ενώ οι μαθητές της υπόλοιπης επικράτειας στο ΚΕ.Π.Α. της επιλογής τους. Πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις των ΚΕ.Π.Α. μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr).

    Διαβάστε το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου ΕΔΩ

     

     

  •  

    Συμβολική δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου Κερατσινίου


    Οι καθηγητές, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου,
    με ευαισθησία σε θέματα: περιβαλλοντικής, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς

    σας προσκαλούμε

    στις 19-01-2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 π.μ.

    στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας για συμβολική δενδροφύτευση

     

    Η προσφορά των 130 δενδρυλλίων και καλλωπιστικών θάμνων έγινε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και η προμήθειά τους από το Δασικό Φυτώριο Αμυγδαλέζας. Η δεντροφύτευση θα γίνει με τη βοήθεια του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

     

     

     

     

     

     

     

  • Ονειροζούμ H Εφημερίδα του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου

    Η ΟΝΕΙΡΟΖΟΥΜ από εφημερίδα έγινε περιοδικό, κυκλοφόρησε και το 18ο τεύχος της
    (το πρώτο για το σχολικό έτος 2012 - 2013) είναι ΕΔΩ. 

    Βρείτε όλα τα φύλλα της ΟΝΕΙΡΟΖΟΥΜ εδώ

  • ΤΑΞΗ Α΄

    Α1  ΠΟΥΛΟΥΔΗ Μ.
    Α2  ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ Θ.
    Α3  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Π.
    Α4  ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ Μ.

    ΤΑΞΗ Β'

    Β1ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Β.
    Β2 ΒΟΔΙΝΑΣ Π.
    Β3 ΨΑΡΡΑΣ Μ.
    Β4 ΑΒΡΑΝΑΣ Α.

    ΤΑΞΗ Γ'

    Γ1  ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ Μ.
    Γ2  ΣΙΓΓΕΛ Φ.
    Γ3  ΠΑΠΠΑΣ Ι.
    Γ4  ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗ ΑΙΚ.
    Γ5  ΚΟΥΜΑΡΑ Ε.

  • This article deliberately archived as an example.

    As with previous releases, Joomla! provides a unified and easy-to-use framework for delivering content for Web sites of all kinds. To support the changing nature of the Internet and emerging Web technologies, Joomla! required substantial restructuring of its core functionality and we also used this effort to simplify many challenges within the current user interface. Joomla! 1.5 has many new features.

    In Joomla! 1.5, you''ll notice:

    • Substantially improved usability, manageability, and scalability far beyond the original Mambo foundations
    • Expanded accessibility to support internationalisation, double-byte characters and right-to-left support for Arabic, Farsi, and Hebrew languages among others
    • Extended integration of external applications through Web services
    • Enhanced content delivery, template and presentation capabilities to support accessibility standards and content delivery to any destination
    • A more sustainable and flexible framework for Component and Extension developers
    • Backward compatibility with previous releases of Components, Templates, Modules, and other Extensions