Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχ. χρονιά 2023-24

Συμμετοχή στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο

18-21 Νοεμβρίου 2017

Το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου συμμετέχει στο 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο στη Νάπολη της Ιταλίας με έξι (6) μαθήτριες της Β Λυκείου και τους υπεύθυνους καθηγητές Ι. Παππά και Μ. Τσιώλη. Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ιδέα: Από τη συνείδηση της Ιστορίας στη διαμόρφωση της Ευρώπης των Αξιών». Το σχολείο συμμετέχει στο συνέδριο με την ταινία: ΦΙΛΟ(Ι)...ΞΕΝΟΙ.

messogeiakosynedrio2017 1

Διοργανωτές του συνεδρίου είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού της Ιταλίας που εδρεύει στην Τεργέστη της Ιταλίας και η Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανιας που εδρεύει στη Νάπολη Ιταλίας. Το εν λόγω Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη και του Δήμου Νεάπολης και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο συνέδριο συμμετέχουν μαθητές Λυκείων της Ελλάδας και της Ιταλίας από όλες τις τάξεις του Λυκείου του σχολικού έτους 2017-18.

Το συνέδριο δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με συνομηλίκους τους και να αποκτήσουν μορφωτικές και πολιτιστικές εμπειρίες.