Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Σχολική χρονιά 2017-18

 

 

Θερινά Σχολεία Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών οργανώνει και αυτό το καλοκαίρι Θερινά Σχολεία Φυσικής για μαθητές Γυμνασίου ? Λυκείου.

 

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές  ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

 

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώςκαι τις έννοιες που τις περιέχουν, να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .

 

Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Αης και Βης τάξης Λυκείουκαι θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.

 

Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:

 

α) Μηχανική & Εφαρμογές  ,  β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα δ) Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία  ζ)Τοπολογία& Περιβάλλον

 

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό  έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.

 

Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:

 

10.00 - 11.30   : Πρωινή Διάλεξη,12.00 - 13.30  : Μεσημεριανή διάλεξη

 

19.30 - 21.00  : Δραστηριότητα

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 17 ή

 

καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2015 .

 

Κόστος: 200  ? ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης )

 

Μπορείτε να προβείτε σε κατάθεση στον ακόλουθο λογαριασμό στην τράπεζα Εurobank :0026.0327.40.0200253706 και στην συνέχεια να αποστείλετε το καταθετήριο με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  υπόψιν κας Γεώργα.

 

Θερινά Σχολεία Ε.Ε.Φ.:

 

Α. ΕΡΕΤΡΙΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ-1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

B.ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ -1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Γ.ΜΕΣΣΗΝΗ  1-6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Δ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ε.ΑΙΓΙΝΑ 25-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ζ.ΚΑΛΥΜΝΟΣ 25-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 

Πληροφορίες ? εγγραφές: Γεώργα Αναστασία  15.00-19.00,210-3635701

 


 

 

 

20ο Θερινό Σχολείο του Αστεροσκοπείου Αθηνών

 

Το

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήναςοργανώνει και φέτος για 20η χρονιάμε ανανεωμένο πρόγραμμα το Θερινό Σχολείο για μαθητές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής,με κεντρικό θέμα «Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις» από 1 έως 3  Σεπτεμβρίου 2015.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Αστροφυσικής, Διαστημικής και Περιβάλλοντος και η σύνδεσή τους με την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό.

 

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων του Νομού Αττικής και η συμμετοχή τους είναι προαιρετική.

 

 Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να αποστείλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω των σχολείων τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 στην οργανωτική επιτροπή  (προς Γραμματέα του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυρία Ουρανία Κουμεντάκου, Β. Παύλου και Ι. Μεταξά, Τ.Κ. 152 36 Πεντέλη, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">ourania@noa.gr). Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου μαθητή,  η τάξη και το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του και τα αντίστοιχα τηλέφωνά του και email. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρεται η επίδοση του ενδιαφερόμενου μαθητή στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και email) του αρμόδιου καθηγητή που προτείνει τους μαθητές.

 

Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Θερινού Σχολείου, θα επιλέξει τους μαθητές και στη συνέχεια θα ενημερώσει τα σχολεία.