Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Καλό καλοκαίρι!

 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

«Η τάξη των Φυσικών Επιστημών στο Σχολείο του Αύριο»

Με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και της Ελληνογερμανικής Αγωγής

 

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία τα Θερινά μας Σχολεία στην Ερέτρια στην Κυπαρισσία και στα Γιαννιτσά συνεχίζουμε την προσπάθεια μας οργανώνοντας και αυτό το καλοκαίρι από 28 Ιουλίου-1 Αυγούστου 2014 στη Μεσσήνη.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν ,χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .

Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:

α) Μηχανική & Εφαρμογές β) Ηλεκτρομαγνητισμός γ) Σχετικότητα δ) Κβαντική Φυσική ε) Κοσμολογία ζ) Τοπολογία & Περιβάλλον

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.

Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά:

10.00 - 11.30:Πρωινή Διάλεξη,12.00 - 13.30: Μεσημεριανή διάλεξη

12.00 - 13.30: Μεσημεριανή διάλεξη19.30 - 21.00: Δραστηριότητα

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 17 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2013 .

Κόστος: 150 ευρώ ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης, προκαταβολή 100 ευρώ μέχρι 21 Ιουλίου)

Κόστος: 30 ευρώ ανα άτομο(συμπεριλαμβάνεται έντυπο υλικό,βεβαιώση παρακολούθησης)

Για περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και αίτηση εγγραφής ΕΔΩ


 

ΕΝΩΣΗ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΕΚΕΦΕ

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Β΄ Γ ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Α΄ Β΄ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ, ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΕΚΕΦΕ διοργανώνει το καλοκαίρι από 26 Ιουνίου έως 1 Iουλίου 2014 Θερινό Σχολείο στην Ερέτρια σε συνεργασία με τους ερευνητές του Δημοκρίτου.

Σκοπόςτου θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχοςτου Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώςκαι τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 3 διαλέξεις καθημερινά:

10.00 - 11.30   : Πρωινή Διάλεξη,12.00 - 13.30  : Μεσημεριανή διάλεξη

19.30 - 21.00  : Απογευματινή Διάλεξη

Προϋποθέσεις συμμετοχήςΒαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος από 17 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2013.

Κόστος: 200 ? ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται μετακίνηση, διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης, προκαταβολή 100 ευρώ μέχρι 13 Ιουνίου 2014) Μπορείτε να προβείτε σε κατάθεση στον ακόλουθο λογαριασμό στην τράπεζα Εurobank: 0026.0327.40.0200253706 και στην συνέχεια να αποστείλετε το καταθετήριο με email στο eef.athens@gmail υπόψιν κας Γεώργα.

Περισσότερες πληροφορίες και σχετικά έγγραφα που μας έστειλε η Ενωσαη Ελλήνων Φυσικών ΕΔΩ

 


 

8Πανελλήνιο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο

Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαγωνισμών της ΕΜΕ διοργανώνει το 8ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, στο διάστημα 3 ? 9 Αυγούστου 2014.

Οι μαθητές διαμένουν στο Ξενοδοχείο «ΒΕΡΜΙΟΝ» στο πάρκο του Αγίου Νικολάου.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά σε πέντε διδακτικές ώρες από τη Δευτέρα 4 Αυγούστου έως την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Το πρόγραμμα διδασκαλίας , η ύλη και οι καθηγητές που θα διδάξουν, τελούν υπό την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή ανέρχεται στο ποσό των 400 ?, για τα αδέλφια ισχύει έκπτωση 20% στο συνολικό ποσό, ενώ για τους μαθητές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, δίχως διαμονή και σίτιση το κόστος είναι 200 ?.

Για τη συμμετοχή κάθε μαθητή είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΗπου βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ (http://www.emeimathias.gr) και η ταυτόχρονη κατάθεση προκαταβολής 100? στον λογαριασμό: ALPHA BANK IBAN GR54 0140 8300 8300 0210 1299 217 (Δικαιούχοι Ιωάννης Καμπουρίδης ? Στυλιανός Μιόγλου). Προσοχή πρέπει να αναγράφονται στο έντυπο της Τράπεζας το επώνυμο, όνομα και πατρώνυμο του καταθέτη και αντίγραφο του δελτίου κατάθεσης, της προκαταβολής στη τράπεζα και του ατομικού δελτίου συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν με FAX στο 2331067174 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2014.

 


 

Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών διοργανώνει Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program ? YES Program).

Το Θερινό Σχολείο μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές Λυκείου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.yes.aueb.gr .